Epic Games, Apple’ın oturum açma sisteminden men edildi - Haberler - indir.com

Epic Games, Apple’ın oturum açma sisteminden men edildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-10 15:30:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler oyun şirketi Epic Games, Apple’ın almış olduğu yeni bir kararı duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre 11 Eylül tarihi itibariyle Apple hesabını kullanarak Epic Games’e erişmenin mümkün olmayacağını açıkladı. Oyuncuların bugün, e-posta ve şifrelerini kesin olarak güncellemeleri gerekiyor. Video oyun tutkunlarının gündemi bir süredir Epic Games, Google ve Apple üçlüsü arasında yaşanan gerilim ile biliniyor. Epic Games’in Fortnite Mobile’a kendi oyun içi ödeme sistemini eklemesi ile başlayan gerilim, dinmek bilmiyor. Oyuncular, bu gerilimin son bulmasını isterken, dev şirketler ise aralarındaki gerilimi her geçen gün artırmaya devam ediyor.

Bu şirketler arasında yasal süreç sürerken, Apple’ın Epic Games’le ilgili almış olduğu bir karar Epic Games tarafından duyuruldu. Şirketin Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda Apple’ın Apple hesabı ile Epic Games’e giriş yapma özelliğini engellediğini duyurdu. 11 Eylül, yarın itibariyle geçerli olacak bu karar ile Epic Games hesabına Apple ile erişen kullanıcıları yakından ilgilendiriyor diyebiliriz.

Apple, Epic Games’in App Store hesabını kapattıApple, Epic Games’in App Store hesabını kapattı

Epic Games için Apple giriş desteği engellendi

Epic Games tarafından yapılan açıklamalara göre oyuncular, yarın itibariyle Apple hesaplarını kullanarak Epic Games hesaplarına erişemeyecekler. Bu noktada ise eğer Apple hesabınızı kullanarak Epic Games’e giriş yapıyorsanız, yarın itibariyle hesabınıza erişemeyeceğinizi belirtelim. Bu noktada Epic Games hesabınızdaki giriş bilgilerinizi güncellemeniz gerekiyor.

  • Epic Games hesabınıza Apple hesabınızı kullanarak giriş yapın ve Ayarlar sayfasına gelin.
  • Genel menüsü altında yer alan e-posta adresinizle alakalı bir bölüm yer alacak. Burayı güncelleyerek aktif kullandığınız bir e-posta adresi girin.
  • Bu işlem sonrasında ise şifrenizi değiştirin.

Epic games hesabında bu işlemi yapmayı unutan oyuncular içinde bir çözüm geliştirmiş durumda. Epic hesabınızı Apple’dan ayrılmaması ve hesaba erişemediğiniz durumda ise kendilerine ulaşması gerektiklerini söylüyorlar.


Epic Games, Fortnite’a Crazy Taxi modu eklediEpic Games, Fortnite’a Crazy Taxi modu ekledi
Into The Breach, Epic Games mağazasında ücretsizInto The Breach, Epic Games mağazasında ücretsiz

PAYLAŞ