Epic Games Among Us geliştiricilerini çılgına çevirdi! - Haberler - indir.com

Epic Games Among Us geliştiricilerini çılgına çevirdi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-19 12:15:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Oyun şirketi Epic Games’ın geçtiğimiz günlerde tanıtmış olduğu yeni oyun modu Imposters, Among Us geliştiricilerini oldukça öfkelendirdi. Geçtiğimiz yılın en popüler oyunlarından olan ve oyuncu sayısı ile bir dönem rekorlar kıran Among Us, bir anda ciddi bir düşüşe girmiş ve eski günlerini aramaya başlamıştı. Tüm bunlar sonrasında bir de Epic Games’in Among Us konseptinin Fortnite’a kopyalanarak, Fortnite’a yeni oyun modu getirilmesi sonrasında geliştiriciler Fortnite’a öfke yağdırmaya başladı. Epic Games’ın geçtiğimiz günlerde duyurmuş olduğu Imposters, 8 iyi 2 de kötü karakter olarak en fazla 10 kişiye kadar destekleyen ve oyuncuların iki takıma ayrıldıktan sonra iyilerin belli görevleri yaparak oyunu tamamlamaya çalıştıkları ancak kötülerin ise karşı takımı öldürmeye çalıştıkları bir konsept ile karşımıza geliyor.

Fortnite’ın Among Us oyun modunu kopyaladı

Fortnite yeni karakteri Ariana Grande’li ‘Rift Tour’ fragman yayımladıFortnite yeni karakteri Ariana Grande’li ‘Rift Tour’ fragman yayımladı

Diğer yandan bulundukları bölgede şüpheli bir olay yaşanması durumunda ise kimin katil olduğunu belirleyecek bir tartışma toplantısı da yer alırken, söz konusu Imposter modu kısacası Among US’ın Fortnite’a uyarlanmış hali diyebiliriz. Epic Games’in Among Us konseptini kopyalaması herhangi bir suç olarak gözükmüyor. Ancak InnerSloth çalışanlarına göre oyun konseptine ek olarak harita noktasında ciddi benzerlikler dikkat çekiyor. Öyle ki şirket geliştiricilerinden Gary Porter, Twitter üzerinden yaptığı paylaşım ile iddiaları bir adım ileri götürmüş ve haritaların ciddi benzerliğini ifade ediyor.

Ayrıca InnerSloth topluluk direktörü Victoria Tran da yaptığı paylaşım ile ”İşbirliği yapmak gerçekten çok güzel olurdu.  konseptinin kopyalanmasını anlayabiliyoruz, ancak daha farklı şeyler alınmamalıydı. Oyunu ilginç hale getirmek için farklı haritalar ve temalar geliştirilmeliydi.” İfadelerini kullandı. Harita noktasında oldukça tepkili olan InnerSloth’un daha önce ciddi telif davaları ile karşılaşan Epic Games’e karşı herhangi bir dava açıp açmayacağı henüz bilinmiyor.


Fortnite Street Fighter karakterlerini oyuna dahil ediyorFortnite Street Fighter karakterlerini oyuna dahil ediyor
Fortnite'a Among US modu geldiFortnite'a Among US modu geldi

PAYLAŞ