Epic Games 9 ayda 5 milyon yeni kullanıcı kazandı - Haberler - indir.com

Epic Games 9 ayda 5 milyon yeni kullanıcı kazandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-05 09:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

2018 yılından bu yana ücretsiz oyun kampanyaları ile oyunseverleri mutlu etmeyi başaran Epic Games, bu oyunlar için geliştiricilere ne kadar ödeme yaptığının bilgisini verdi. Apple ile devam eden dava süreci esnasında ortaya çıkan bu evrak, Epic Games şirketinin Ocak-Eylül 2019'da milyonlarca ödeme yaptığını, bu ödemelerin 5 milyon yeni kullanıcı kazandırdığı gözler önüne seriliyor. 

Son yıllarda her zamankinden daha popüler bir hal alan oyun platformu Epic Games, 2018 yılından bu yana oyuncuların dikkatini çekmek adına ücretsiz oyun kampanyaları düzenliyor. Haftalık olarak yenilenen bu kampanya kapsamında çeşitli oyunları ücretsiz olarak sunan platform, bu sayede milyonlarca yeni kullanıcı kazanmayı başardı. Üstelik Epic Games'in ücretsiz olarak sunduğu oyunlar arasında kimi zaman ufak tefek yapımlar olsa da kimi zaman ise GTA 5 gibi ağır toplar da yer almıştı.

Epic Games'i Apple davasında komik duruma düştüEpic Games'i Apple davasında komik duruma düştü

Epic Games'in bir oyunu ücretsiz hale getirmesi, tahmin edildiği üzere kolay bir durum değildir. Öyle ki şirket, herhangi bir oyunu ücretsiz olarak sunarken, geliştiriciler ile anlaşıp, ücretsiz olarak sunulan oyun için belirli bir miktar ödeme yapılıyor. Bu ödeme, ücretsiz olarak sunulan o oyun kampanyasından kaç kişinin faydalandığına ve oyunun normal fiyatına göre değişiklik yaşanıyor. İşte Apple ile Epic Games arasında halen devam eden dava süreci için heyete sunulacak olan dokümanlar arasına eklenen bazı belgeler, Epic Games'in bu kampanyalar için geliştiricilere ne kadar yüksek ödemeler yaptığı gözler önüne seriliyor. 

Epic Games'in geliştiricilere yaptığı ödemeler

Videolu oyun sektörünün önemli isimlerinden biri olan GameDiscoverCo'nun kurucusu Simon Carless tarafından keşfedilen görüntü, Epic Games'in Ocak-Eylül 2019 arasında ücretsiz olarak sunduğu oyunlar için geliştiricilere ne kadar ödeme yaptığını da ortaya çıkarıyor. Bu bilgilere göre şirket, belirlenen zaman aralığı içerisinde 11 milyon 658 bin dolar ödeme yapmak durumunda kaldı. Bu kampanyalardan 104 milyondan daha fazla kullanıcı yararlanırken, Epic Games bu ay içerisinde 9 aylık süreçte 5 milyona yakın yeni kullanıcı kazandı. Birkaç gün içerisinde mahkeme heyetine karşısı sunulacak olan bu istatiksel raporlar, Epic Games'in hangi oyunlar için en yüksek bedeli ödediğini de gün yüzüne çıkarıyor. Bu bilgilere göre şirket, Batman: Arkham için 1,5 milyon dolar ödeme yapmak zorunda kaldı. Bu kampanya neredeyse 6,5 milyon oyuncu faydalanırken Epic Games, 1,5 milyon dolar karşılığında 613 bin 912 yeni kullanıcı kazanmış.

Simon Carless tarafından elde edilen bu görüntü, Epic Games'in ücretsiz olarak oyun kampanyalarında sadece küçük bir kesit olarak sunuyor. Fakat şirket, sadece Ocak ile Eylül 2019 aralığında değil, bugün bile kampanyalara devam ediyor. Üstelik bu süreç içerisinde dünyanın en popüler oyunlarından olan GTA 5 de ücretsiz olarak sunuluyor. Şirketin, mahkemeye sunacağı bu raporların kamuoyu ile paylaşılması, Epic Games'in bugüne kadar ne kadar harcama yaptığı da ortaya çıkıyor. Ocak-Eylül 2019 aralığında yapılan 11 milyon 658 bin dolardan çok daha fazla ödeme yapıldığı belirlendi. 

 


Epic Games yüklü miktarda para kaybediyorEpic Games yüklü miktarda para kaybediyor
Epic Games, 1 milyar dolarlık yatırım turunu tamamladıEpic Games, 1 milyar dolarlık yatırım turunu tamamladı
Epic Games, 236 TL'lik 3 oyunu ücretsiz yaptıEpic Games, 236 TL'lik 3 oyunu ücretsiz yaptı

PAYLAŞ