Epic Games, 14 yaşındaki çocuğu mahkemeye şikayet etti - Haberler - indir.com

Epic Games, 14 yaşındaki çocuğu mahkemeye şikayet etti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-28 10:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Son zamanların popüler oyunlarından birisi olan Fortnite, Battle Royale modunun oyuna eklenmesiyle beraber oyuncu sayısını da katlamıştı. Modun oyundaki yerini almasıyla, gündeme başarısıyla daha sık gelen yapım, birçok oyuncu tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Fakat neredeyse her oyunda ortaya çıkan problem, Fortnite'ta da görüldü. Birçok oyuncunun şikayet ettiği ve yapımcı ve geliştiricilerin önüne geçmeye çalıştığı hile durumu, Fortnite'ta da baş gösterdi. Başka oyuncuların da tepki gösterdiği hile olayına, Epic Games hile yapan oyunculara dava açmakla tepki gösterdi. Fakat bu durum Epic Games'in aleyhine oldu. Çünkü hile yapan iki oyuncudan birinin 14 yaşında olduğu öğrenildi.

Epic Games'in dava açtığı hilecilerden birisi 14 yaşında çıkınca olaya çocuğun annesi karıştı. Davayla ilgilenen annesi, mahkeme ile mektup yoluyla iletişime geçti ve Epic Games tarafından açılan bu dava da bir takım hataların olduğunu dile getirdi. Bunları şu şekilde temellendirdi;

Epic Games'in açıklamasında oğlunun hileyi geliştirdiğini ve bunun tersi olarak oğlunun hileyi geliştirmeyip sadece kullandığını, hile yapan oyuncular yerine hileyi geliştiren ve yayan kişilerin peşine düşülerek durumun kökten çözülmesi gerektiğini, davanın açılma nedeninin kar kaybı olduğunu, böyle bir durum söz konusuysa, Epic Games'in bunu raporla sunmasını istediğini, Fortnite'ın ebeveyn onaylı oynanması gereken bir oyun olduğunu ve kendisinin buna onay vermediğini, oğlunun isminin halka açık bir şekilde paylaşıldığını ve Delaware'in küçükler'in bilgilerini paylaşma yasalarına bu durumun aykırı olduğunu belirtti.

Tüm bunların sonucunda da, durumdan Epic Games zararlı çıkacak gibi görünüyor.





PAYLAŞ