Epic Games, 1 milyar dolarlık yatırım turunu tamamladı - Haberler - indir.com

Epic Games, 1 milyar dolarlık yatırım turunu tamamladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-15 10:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Oyun dünyasının lider isimlerinden Epic Games tarafından aktarılan bilgilere göre 1 milyar dolarlık yeni yatırım turu ile beraber şirketin değerlemesi 28,7 milyar dolara çıktı. 

Günümüzde en popüler online oyunlar arasında yer alan Fortnite'ın geliştiriciliğini üstlenen Epic Games, 1 milyar dolarlık bir yatırım turunu tamamladığının bilgisi verildi. Epic Games tarafından aktarılan bilgilere göre 1 milyar dolarlık yeni yatırım turu ile beraber şirketin değerlemesi 28,7 milyar dolara çıkmayı başardı. Elde edilen bilgilere göre 1 milyar dolarlık yatırımın 200 milyon doları Epic Games'in eski yatırımcılarından biri olan Sony tarafından aktarıldı. Hatırlamak gerekirse Sony, geçtiğimiz yıl içerisinde Epic Games'e 250 milyon dolarlık stratejik yatırım da bulundu. Sony'nin bu yatırım ile beraber Epic Games'in yüzde 1,4 hissesini satın aldığını da belirtmek gerekir. 

Epic Games, The Fall oyununu ücretsiz yapıyorEpic Games, The Fall oyununu ücretsiz yapıyor

Geçtiğimiz yıl içerisinde Sony tarafından yapılan yatırımla beraber değerlenmesi 17,8 milyar dolar olarak belirlenen Epic Games, kısa bir zaman içerisinde değerlenmesini yaklaşık olan 10 milyar dolar şeklinde artırmayı başardı. Bu yatırım turuna Sony'nin haricinde ise Appaloosa, Baillie Gifford, Fidelity Management & Research Co., GIC, T. Rowe Price Associates tarafından yönetilen fonlar, Ontario Teachers’ Pension Plan Board, BlackRock tarafından yönetilen fonlar, Park West, KKR, AllianceBernstein, Altimeter, Franklin Templeton ve Luxor Capital da katıldı. Son olarak elde edilen bilgilere göre 1 milyar dolarlık yeni yatırım ile beraber Epic Games'in bugüne kadar almış olduğu toplam yatırımın 4,4 milyar dolara çıktığı ve yeni yatırımın Fortnite, Rocket League, Fall Guys oyunları arasında adeta bir sosyal deneyim sunulması için kullanıldığını da belirtmek gerekir. 

 


Epic Games dizüstü bilgisayarlarda pilleri sömürüyorEpic Games dizüstü bilgisayarlarda pilleri sömürüyor
Epic Games bahar indirimlerine hızlı başladıEpic Games bahar indirimlerine hızlı başladı
Epic Games'i Apple davasında komik duruma düştüEpic Games'i Apple davasında komik duruma düştü

PAYLAŞ