En iyi telefon malzemesi hangisi? - Haberler - indir.com

En iyi telefon malzemesi hangisi?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-02 10:00:32
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon kullanıcı kitlesi satın almak istediği telefonlar için birçok özelliğe dikkat ediyor. Bu özellikler içerisinde işlemci, görüntü kalitesi, RAM, hızı ve yazılımları listede ilk sırayı alıyor. Ancak alıcı kitlesi akıllı telefonlarını hangi malzemeden üretildiğine pek dikkat etmiyor. Dikkat edilmesinin gerekliliği ise üreticiler tarafından savunuluyor.

- Metal

Akıllı telefonlarda metal, genel olarak kaliteli ve pahalı bir görünüme sahip oluyorsunuz.  Bu nedenden dolayı da metal telefonlara olan ilgi oldukça fazladır. Bunun yanı sıra metal görünümlü telefonların eksi bir yönü de bulunuyor. Alüminyumdan yapıldığı için çok çizileceği belirtiliyor. Buda görünüm olarak olumsuz yorumlara sebebiyet veriyor.

- Plastik

Görünümü olarak oldukça sevilen ve renkli olan plastik telefonlar eğilip bükülebilir ve her renkten dizaynla kullanıcıya sunuluyor. Oldukça kullanışlı olarak nitelendiren plastik telefonların eksi tarafının ise cihazın plastik olmasından dolayı cihaz kolayca çantanız veya giysiniz yüzünden kolayca boyanabilmesi olumsuz bir yön olarak değerlendiriliyor.

- Cam

Cam olarak üretilen telefonların görünümü şık olsa da kırılma olasılıkları oldukça fazla olmaktadır. En önemli özelliğinin ise RF iletimi bu tip cihazlarda Wi-Fi'ye ya da Bluetooth'a yüksek hızlarda ve kesintisiz şekilde bağlanmanıza imkan sağlıyor. Eksi yönünün ise telefonunuzu düşürdüğünüzde cihazınızın hem önü hem arkasının kırılma olasılığını oldukça fazla olması.  Bununla birlikte telefonunuzda oluşmuş çizikleri en çok gösteren cam oluşu olumsuz bir yön olarak değerlendirilebilir.  Cam malzeme oldukça kaygan olacağı için telefon her an elinizden kayıp düşme ihtimalide oldukça fazladır.





PAYLAŞ