En iyi oyun platformu adayı Google Stadia'nın 10 önemli özelliği - Haberler - indir.com

En iyi oyun platformu adayı Google Stadia'nın 10 önemli özelliği

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-21 11:31:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Kullanıcıların çok güçlü bilgisayar donanımlarına gerek duymadan oyunlar oynayabileceği bulut oyunculuk adına geliştirilen Google Stadia, şimdiden sektörün en güçlü adaylarından birisi oldu.

Oyuncular için oyun deneyimini çok farklı bir boyuta taşıyacak olan Google Stadia, bulut oyunculuğu konusunda da aynı zamanda yeni bir dönem başlatacak. Şu anda Google cephesinde ilgili hizmetin diğer servislerle uyum içinde çalışması adına çalışmaların yapıldığı öğrenilirken, Google Stadia ile ilgili pek çok detay şimdiden biliniyor. İşte en iyi oyun platformu adayı Google Stadia'nın 10 önemli özelliği

Google Fotoğraflara express özelliği geliyorGoogle Fotoğraflara express özelliği geliyor

1 - Tek bir oyun kolu yeterli olacak!

Assasins Creed: Odyssey ile birlikte yapılan ilk testler başarılı geçerken kullanıcıların güçlü bir internet bağlantısı ve oyun koluna sahip olması yeterli oldu. Bu açıdan Google Stadia oyun kolu ile birlikte oyun konusunda tüm sınırları aşabilmek mümkün. Google tarafından sağlanacak bu destek ile birlikte oyun servisiyle tam uyumlu bir kola sahip olmak mümkün olacak.

2 - Google Stadia ve Chrome birlikteliği

Yüksek performans isteyen oyunlar için kullanıcıların 200 farkı ülkeden erişim imkanı bulunacak ve aynı zamanda kişilerin Google Chrome üzerinden kütüphaneye erişim sağlayarak tamamen kontrol edilmesi de mümkün olacak. Sunucu kiralaması ve oyun oynanması adına gerekli altyapının hazırlanması da yeni sistem ile birlikte kolaylaştırılacak.60 fps ile 4K çözünürlüğün dışında 8K çözünürlük ve 120 fps desteği de alacak Google Stadia için yüksek hızlı internetin olması yeterli.

3- Çok oyunculu oyunlar desteklenecek

Google Stadia’da oyunların türüne yönelik herhangi bir kısıtlamanın olması beklenmiyor. Özellikle online, çok oyunculu oyunlar da sistem tarafından desteklenecek. Lag ya da Ping sorunu olmayacağı için oyuncular adına oyun deneyimi çok daha yüksek olacak. Ayrıca Google tarafından geliştirilen kol, ağ üzerinden hızlı veri aktarımı yaptığı gibi kol kontrollerinde de herhangi bir gecikme yaşanmıyor.

4- Oyun geliştirmeye açık olacak

Sadece mevcut oyunlar için değil, geliştirilecek yeni oyunlar için de Google Stadia farklı bir fırsat sunacak. Kişilerin Google Stadia platformu üzerinden bağımsız oyunlar geliştirilebilmesi mümkün olacak. Bunun için ise Unity, Unreal ve Havok gibi önemli şirketlerle anlaşmalar yapılmış durumda.

5- Binlerce oyuncu desteklenecek!

Google tarafından yapılan açıklamalarda Stadia sunucularında binlerce oyuncunun olabileceği belirtildi. PUBG gibi en popüler oyunlar bu sistemler sayesinde çok daha eğlenceli hale gelecek.

6- Twitch geride kalacak, yayınlara katılım sağlanacak

Şu anda en popüler oyun yayın platformlarından birisi olan Twitch, Google Stadia ile birlikte arka planda kalabilir. Zira Google Stadia ile birlikte izlenen yayınlara oyuncu olarak katılmak mümkün olacak. Böylece farklı meydan okumalar ve oyun deneyimi de kullanıcılara sunulacak.

7 - Oyun kolları için Google Asistan desteği

Yeni oyun servisi için dikkat çeken bir diğer detay ise Google tarafından geliştirilen asistan desteğinin oyun kolu için de sunulacak olması. Böylece kullanıcıların özel bir butonu kullanması, buna göre farklı komutlar vererek kontrol edebilmesi mümkün olacak. Oyunların ilerleyen dönemlerde bu tip geliştirmelere uygun bir şekilde geliştirilmesi ile birlikte bu özellik çok daha etkin olacak.

8- Geniş oyun arşivi sunulacak

Stadia için oyun sınırının olması çok beklenmiyor. Fakat genel olarak Doom Eternal ve Assasin’s Creed: Odyssey gibi oyunlar temel oyun olarak yer alacak.

9- 2019 ile piyasada olacak

Stadia için en büyük gelişme ise 2019 bitmeden piyasaya sunulacak olması. Başlangıç aşamasında ABD, Kanada ve Avrupa bölgesinde satışa sunulması bekleniyor. Türkiye için ise henüz böyle bir gelişme bulunmuyor.

10 – Avantajlı fiyatlar sunulacak

Stadia için en büyük beklenti uygun fiyatlar. Gelen bilgiler de bu durumu destekliyor. Rakiplerine göre çok daha uygun fiyatlarla sunulması beklenen Stadia, farklı abonelik paketleriyle de sunulabilir. 

Google'un Hayat Kurtaran 7 Uygulaması



PAYLAŞ