En iyi not programı hangisidir? - Haberler - indir.com

En iyi not programı hangisidir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-05 09:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : İnceleme

Bilgisayarınızda kullanmak için yeni bir not programı arıyorsanız, sektörünün iddialı iki programı olan Google Keep ve OneNote programı karşılaştırması doğrultusunda kendiniz için en uygun bulduğunuzu indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Not programları, kullanıcıların notlar alarak planlı bir şekilde çalışmasına imkan tanırken pek çok farklı servis ile entegrasyonu olması; iş, eğitim ya da kişisel kullanımlarda programları oldukça cazip kılıyor. Evernote gibi sektörün lider uygulamalarında fiyatlandırmaların yükselmesi, ücretsiz programlara yönelimi arttırdı. Ücretsiz seçeneklerde ilk olarak ön plana çıkan ise Google Keep ve OneNote. iki program da masaüstü, mobil ve web sürümleri ile kullanılabilir durumda. Böylece farklı cihazlar üzerinden yapılacak eş zamanlı yönetim, kullanımı kolaylaştırırken notlara farklı cihazlar üzerinden erişimi mümkün kılıyor.

OneNote'u yapılacaklar listesi olarak kullanmak için 6 ipucuOneNote'u yapılacaklar listesi olarak kullanmak için 6 ipucu

Google Keep ve OneNote ortak özellikleri ve farkları neler?

En popüler iki uygulamanın temel noktası not almak olsa da not alma konusunda sunduğu seçenekler iki uygulamanın birbirinden ayrılmasını sağlıyor. Bu nedenle de iki uygulama arasında seçim yapacak olan kullanıcılar, kendi kişisel tercihlerine ve kullanım alışkanlıklarına göre daha yakın ve uygun bulduğu uygulamayı tercih edebilir.

Hızlı not alma 

Her iki uygulamanın da web sürümü üzerinden not alabilmek mümkün. Google Keep ana ekranı açıldığında not alabileceğiniz özel bölümü sayesinde hızlıca istediğiniz notu yazabilir ve böylece uygulamadan çıkabilirsiniz. Zamanınız olduğunda etiketlemeler ya da benzer düzenlemeleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Ancak OneNote düzenli çalışma konusunda daha kısıtlayıcı. Bu nedenle OneNote üzerinden giriş yaptığınızda, mutlaka doğru not defterini açmanız ve doğru sayfa içerisine not yazmanız gerekiyor.

Paylaşım ve ortak çalışma

Farklı kişiler ile çalışmalarınızı paylaşmak ve ortak çalışma yapmak istediğinizde iki uygulamadan da destek alabilmek mümkün. Bu konuda OneNote bir adım daha önde duruyor. Not defterinin tek bir sayfasını ya da tamamını arkadaşlarla paylaşabilmek adına paylaşım ekranda seçenekler sunan OneNote bu konuda daha yetenekli. Google Keep ise ortak çalışmada yaşattığı sorunlar nedeniyle eleştiriliyor ve bu noktada OneNote’a göre arka planda kalıyor.

Taşıma ve düzenleme 

Uygulamalar içerisinde aldığınız notları, farklı etiketler ve not defterleri altında toplamak istediğinizde taşıma yapabilirsiniz. Bu taşımada Google Keep ve OneNote’ta işlemler kolaylaştırılmış durumda. Google Keep üzerinden etiketler aracılığı ile yapılabilen taşımalarda OneNote söz konusu olduğunda not defterleri arasında taşıma yaparak notları bir arada tutmak mümkün. Ancak etiketler daha kolay yönetilebilir olduğundan dolayı Google Keep üzerindeki düzenlemeler çok daha kısa sürüyor ve kolay bir şekilde yapılabiliyor. 

Görsellerden metin analizi

Ekran görüntüleri ya da PDF gibi farklı metin dışı nesneler üzerinden metin okuma özelliği artık yaygın bir şekilde kullanılıyor. İki uygulamadan bu konuda destek alabilmek mümkün olsa da Google Keep daha yüksek doğruluk ile kullanıcılar için daha işlevsellik sunuyor. OneNote özellikle VV ve W gibi harfleri karıştırabiliyor.

Arama işlevselliği

Özellikle çok fazla not alan kullanıcılar için arama fonksiyonu hayat kurtarıcı durumda. Google Keep üzerinden yapılan aramalarda sonuçlar çok hızlı bir şekilde ekrana getirilirken, kişiler arama için daha fazla çaba sarf etmiyor. Ancak OneNote istenen sonuca ulaşabilmek adına daha fazla arama işleminin yapılmasını zorunda kıldığından dolayı işleri arama söz konusu olduğunda zorlaştırabiliyor.

Bu özellikler, iki uygulama arasındaki ana farklar olurken; dahili bağlantı yönetimi, hatırlatma seçenekleri, kurtarma seçenekleri gibi diğer özellikler iki uygulamada da benzer şekilde. 


Google Keep'le hafızanızı taze tutmanın 8 yoluGoogle Keep'le hafızanızı taze tutmanın 8 yolu

PAYLAŞ