En İyi İş Arama/Bulma Siteleri - Haberler - indir.com

En İyi İş Arama/Bulma Siteleri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-24 02:07:43
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Günümüzde iş arama ve bulma eylemleri artık genellikle internet üzerinden gerçekleştiriliyor. Çağın şartlarında oldukça zorlaşan iş bulmak ve aramak için, internet üzerinden CV oluşturarak insanların kendisine uygun işlere başvuru yapması daha kolay geliyor. Bu siteler iş arayanların yanı sıra, iş verenlerin de kullandığı platformlar oluyor. İş verenler, iş arayanların CV'lerini inceleyerek, aradıkları pozisyonlara uygun kişilerle iletişime geçiyorlar. Hem iş verenlerin hem de iş arayanların kullanabileceği bazı siteler;

Bu anlamda en bilinen sitelerden biri olan kariyer.net, siteye kayıt esnasında sizden özgeçmişinizi oluşturmanızı talep ediyor. Özgeçmişinizde bütün ayrıntılara yer verebiliyorsunuz. Bununla beraber istediğiniz takdirde, öznel bir ön yazı eklemeniz de mümkün. Daha sonra site üzerinden iş başvurularınızı  yapabiliyor, iş verenlerin de sizi görmesini sağlayabiliyorsunuz.

Popüler iş bulma sitelerinden bir diğeri de Yenibiris.com. Yine hem iş arayanlar hem de iş verenler tarafından kullanılabiliyor. Güncel olarak sürekli yeni iş ilanları paylaşılıyor.

Secretcv

Secretcv de, en iyi platformlar arasında yer alıyor. Sektöre, bölüme, şehirlere ve pozisyona göre ilan başlıkları size gösteriliyor. Platform, Android ve iOS cihazlarda da kullanılabiliyor.

LinkedIn

Kullanıcıların vazgeçilmezlerinden biri olan LinkedIn, profilinize iş deneyimlerinizi ve eğitim bilgilerinizi girerek, aynı sektörde çalışan insanlarla etkileşim kurmanızı kolaylaştırıyor.

hem iş verenlerin hem de arayanların başvurduğu bir diğer site Eleman.net, kendisinden önceki sitelere göre arayüz olarak biraz zayıf. Fakat iş bulma konusunda, en iyi sitelerden birisi olarak görülüyor.

Randstad Türkiye

 

Eğer aradığınız işi yalnızca Türkiye'de değil dünya çapında bakıyorsanız, Randstad Türkiye bunun için hizmet veriyor. Çok büyük firmalar tarafından ilan veriliyor olsa da, sıklıkla ilan paylaşılmıyor.

Careerjet

Careerjet, bütün iş arama sitelerindeki ilanları toplayarak, tek bir çatı altında sunuyor.

Glassdoor

Glassdoor kullanıcılarına mesleklerin ve pozisyonların maaşları hakkında bilgi veriyor.

Cvlogin

Eğer kendinize nitelikli ve firmaların dikkatini çekecek bir öz geçmiş hazırlamak istiyorsanız, Cvlogin bu anlamda kullanıcılarına sunduğu örnek öz geçmişlerle yardımcı oluyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ