En iyi grafik tasarım tabletleri - Haberler - indir.com

En iyi grafik tasarım tabletleri

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-22 08:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çizimleri dijital ortama taşımak isteyen kişiler için en iyi grafik tabletleri hakkından bilgi almak için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Farklı fiyat aralıklarına sahip olan tabletler listemizde yer alıyor. 

Grafik tablet alırken dikkat edilmesi gerekenler

Grafik yapmaya yönelik tablet almak için dikkat edilmesi gereken kriterler vardır. Bu kriterler arasından ilk olarak dikkat edilmesi gereken ise cihazın tasarımına karar vermektir. Bu bağlamda ihtiyacınıza yönelik ekranlı ya da ekransız bir çizim tabletine sahip olmaktır. Ekranlı olan modellerin fiyatları oldukça yüksektir. Bu sebeple başlangıç olarak seviyesinde olan kişilerin ve öğrencilerin ekransız olan tabletlere yönelmesi daha uygundur. Tasarım konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise ölçüleridir. Cihazın boyutuna ve sahip olduğu çalışma alanına dikkat edilmesi gerekir. Diğer bir açıdan ise ekranlı modellerde çözünürlük ve panel gibi noktaları incelemelisiniz. Grafik odaklı tabletlerin kendi özelliklerinin yanı sıra aynı zamanda kalem işlevleri de son derece önemlidir. Kolaylıkla ve istediğiniz gibi çizim yapmak için ilk olarak ergonomik bir kalem kullanmanız gerekir. Aynı zamanda hassasiyeti size kalın ve ince çizgiler yapma imkanı sunmalıdır. 

En iyi grafik tabletler

Vacom Cintiq 16

Grafik tabletler konusunda pazarda ön plana çıkan markalar arasında Vacom'ın 16 inç ekran özelliğine sahip modeller listede yer alıyor. FHD çözünürlük özelliğine sahip olan cihaz, Vacom Pro Pen 2 ile ön plana çıkıyor. Aynı zamanda modelde 8.192 seviye basınç hassasiyeti ve düşük aktivasyon kuvveti bulunuyor. Söz konusu bu cihaz, özellikle profesyoneller için oldukça dikkat çekicidir. Uyumluluk noktasına değinildiğinde ise cihaz, Windows 7 ve üstü modelleri, MacOS X 10.11 ve üstü Apple bilgisayarlar tarafından destekleniyor. 

XP Pen Artist 12 Pro

Bir diğer en iyi grafik tableti ise XP Pen Artist 12 Pro'dur. 11.6 inç büyüklüğüne sahip olan EPS ekran özelliğine sahip bu cihaz, kısayol tuşları ile çizimleri kolaylıkla yapmanızda yardımcı olur. Aynı zamanda 60 dereceye kadar eğitim fonksiyonu da vardır. Bu özellik ile beraber gölgelendirme gibi çalışmalarınızı kolaylıkla yapabilirsiniz. Diğer bir yandan ise hassasiyet değeri 8.192. Söz konusu bu tablet; Windows 10, MacOS X 10.10 ve üzeri desteğine sahiptir.

Huion HS610

Bir diğer kaliteli ürün ise Hunion'dan geliyor. 6.25 inç çalışma alanı sunan bu ürün, 12'si programlanabilir olan toplam 28 tuşla kullanıcıların karşısına çıkıyor. 8.192 basınç hassasiyetiyle Huion HS610, kullanıcılar için doğal bir çizim özelliği sağlanıyor. Aynı zamanda tablet PC uyumunun yanı sıra Android cihazlara da bağlanabilir. 

Veikk VK1200

Uygun fiyat etiketi ve ekranlı grafik tablet isteyenler için Veikk VK1200, son derece uygundur. En iyi grafik tabletler listesinde ekrana sahip uygun fiyatlı model Veikk VK1200 oldu. 11.6 in. IPS ekran ile sunulan bu cihazın çözünürlüğü ise FHD'dir. Aynı zamanda tablet 8.192 seviyesinde basın hassasiyetine sahiptir. Bu sayede ise ince ve kalın çizgileri kolaylıkla tasarlayabilirsiniz. 

Wacom CTL -672 Medium

Bir diğer Wacom ürünü CTL-672 Medium oldu. Windows ve Mac uyumlu olan bu grafik tableti, 10.9 x 7.4 x 0.3 boyutuna sahiptir. Aynı zamanda pilsiz ve basınca duyarlı kalemiyle Wacom CTL -672 Medium, kağıt üstünde çizime yakın bir deneyimi ile dikkat çekiyor. 

 





PAYLAŞ