En iyi deprem takip ve deprem tespit uygulamaları - Haberler - indir.com

En iyi deprem takip ve deprem tespit uygulamaları

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-26 17:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Liste

Teknolojinin gelişmesi ile beraber her alanda işlevsel bir özellik görmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda hayat kurtarıcı mobil uygulamalarda görmeye devam ediyoruz. Bizde sizlere bu içeriğimizde en iyi deprem takip uygulamalarını listeledik. Depremin gelişini tabii ki ön görmek mümkün değildir. Ancak dünya üzerinde sürekli olarak sallanmalar yaşandığı ve büyük depremler öncesinde genellikle öncü depremler olarak adlandırılan ufak depremler yaşanmaktadır. Kayıt altına alınan bu önce depremleri anlık olarak aşağıdaki uygulamaları kullanarak takip edebilirsiniz. Dünya üzerinde depreme yönelik ters giden bir durum olursa ise buna göre davranabilirsiniz.

En iyi deprem tespit uygulamaları

Hindistan, TikTok dahil 59 uygulamaya yasakladıHindistan, TikTok dahil 59 uygulamaya yasakladı

Bulunduğunuz şehrin yakınlarında ve çevresinde gerçekleşen depremleri anlık olarak izleyebileceğiniz birçok uygulama bulunuyor. Bunların en iyisi ise “My Earthquake Alerts” oluyor. Bu uygulama ile seçtiğiniz bölge için deprem uyarıları alabiliyorsunuz. Gerçekleşen depremler saniyeler içerisinde gözükürken, Türkiye depremleri de gösteriliyor.

Earthquake Network

Bu uygulama ise Earthquake Alters gibi deprem uyarıları veriyor. Diğer yandan uygulama içerisinde yer alan titreşim aracı sayesinde bulunduğunuz alandaki titreşimleri ölçüyor. Bunun için ise telefonunuzda yer alan akselermetreyi kullanıyor. Öncü bir deprem yaşandığında anında bilgi sahibi olabiliyorsunuz.

Depreme yönelik önerebileceğiniz en başarılı ve işleve sahip bu iki uygulama bulunuyor. Bu uygulamalar ile depreme karşı biraz daha temkinli ve bilgi sahibi olabilirsiniz. Yine benzeri uygulamalar ile de deprem takibi yapmanız mümkün olacaktır.

Android için Earthquake Network indir

iOS için Earthquake Network indir


Facebook Pinterest benzeri uygulaması Hobbi'nin fişini çektiFacebook Pinterest benzeri uygulaması Hobbi'nin fişini çekti
En çok indirilen uygulamalar belli olduEn çok indirilen uygulamalar belli oldu

PAYLAŞ