En iyi 5 Strateji oyunu - Haberler - indir.com

En iyi 5 Strateji oyunu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-22 02:26:56
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Liste

Bildiği üzere her geçen gün yeni bir oyun çıkıyor. Piyasada var olan oyunların birçoğu beğenilirken, yine birçoğu oyun kalitesi ve teknik özellikleri gibi nedenlerden kaynaklı beğenilmiyor. Strateji türünde çıkan oyunlar arasında, bazı oyunlar kendisini diğerlerinden sıyırmayı başararak, oyun severlerin beğenisini kazandı. Bunlardan 5 tanesi şöyle sıralanabilir.

1-AGE OF EMPİRES

1997 yılında çıkan seri dünya genelinde ses getiren bir yapım oldu. Özellikle oyunun ikinci serisinde Türklerinde olması, oyunun Türkiye'de de yankı uyandırmasına sebep olmuştu. 2011 yılında online oyun olarak karşımıza çıkan Age Of, bir süre piyasada kaldıktan sonra kapatıldı. 2013 yılında oyun geliştiricileri tarafından günümüz teknolojisine uyarlanan grafik özellikleriyle tekrardan piyasalara dönen Age Of Empıres, günümüzde hala Steam platformlarında yerini almaktadır.

2-STARCRAFT

1998 yılında Blizzard şirketi tarafından geliştirilen oyun ilk çıktığı dönemlerde 3 ırkı bünyesinde barındırdığı biliniyor. Günümüze kadar gelmeyi başaran oyun şuan ise Starcraft 2:Wings of Liberty kullanıcılarına keyifli dakikalar sunuyor.

3-RED ALERT

1996 yılında çıkarılan oyun, 2. Dünya savaşını konu alıyor. Çıktığı dönemde dünya geneline hızla yayılan Red Alert, konusu ile de kullanıcılarının ilgi odağı oluyor.

4- ROME: TOTAL WAR

Sıra tabanlı stateji oyunları arasında ilk akla gelen oyun olan Rome: Total War, kullanıcılarının olumlu yorumlarıyla ilgi odağı oluyor.

5- DİSCİPLES

1999 yılından beridir piyasada bulunan oyun, genellikle ikinci oyunundan sonra istenileni veremediği belirtilse de ilk seride başarıyı elden bırakmamış gibi görünüyor. Nostalji meraklısı oyunculara daha çok hitap eden oyun uygun fiyatlarda piyasada varlığını hala sürdürebilmektedir.





PAYLAŞ