En iyi 5 Microsoft Team alternatifi - Haberler - indir.com

En iyi 5 Microsoft Team alternatifi

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-08 17:00:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Pandemi ile birlikte uzaktan çalışma sistemlerine geçilmesi, uygulama gereksinimlerini de arttırdı. İşte Microsoft Team yerine tercih edebileceğiniz en iyi 5 alternatif uygulama.

Microsoft Teams uygulaması, Microsoft tarafından geliştirilen ve video konferans ve ekip toplantılarının yapılması için kullanılan en popüler araçlardan birisidir. Ancak ödeme konusunda şartların zorlu olması, Microsoft Team için alternatiflerin değerlendirilmesini de zorunlu kılar.

En iyi 5 Microsoft Team alternatifi

Aşağıda yer alan uygulamalar ücretsiz versiyonlara sahiptir.

1. Zoom

Eğitim ve toplantılarda en yaygın şekilde kullanılan Zoom, kısa süre içerisinde ciddi bir güncelleme desteğiyle daha güvenli hale getirildi. Ücretsiz sürümüyle uzun toplantıların yapılabilmesi, herhangi bir ödeme yapmadan kişisel ve kurumsal kullanımlarda Zoom uygulamasını ön plana çıkarıyor. Zoom ile sohbet, sesli ve görüntülü görüşmeler yapmak mümkün. Üstelik ekran paylaşımı ve çizim araçları gibi özellikleriyle de görüşmeleri daha verimli kılan Zoom, alternatif olarak ilk değerlendirilecek uygulamalar arasında. Ücretsiz sürümde 40 dakikaya kadar kesintisiz görüntülü ve sesli görüşmeler yapmak mümkündür. Üstelik 40 dakika sonra yeniden oturum açılabilir ve bu işlemlerde kısıtlama bulunmamaktadır. Google Takvim entegrasyonu da vardır. Zoom aynı anda en fazla 100 katılımcıyı desteklemektedir.

Android için Zoom indir

iOS için Zoom indir

2. Google Meet

Google Meet ise Google tarafından geliştirilen ve ücretsiz olarak kullanıma sunulan bir diğer alternatiftir. Google Workspace projesi ile birlikte geliştirilen ortak çalışma ve toplantı uygulamasında abonelik şartı yoktur. Uygulamayı tercih edenler için Google Meet’in en cazip özelliği işletim sisteminde sunduğu esnekliktir. Windows başta olmak üzere macOS, Chrome OS, Android ve iPhone'da kullanılabilen uygulama bulut tabanlı olduğu gibi kullanımda da son derece hafiftir. Diğer tüm Google uygulamalarıyla uyumlu bir şekilde çalışabilen Google Meet böylece iletişimi de kolay hale getirmektedir. Ekranı paylaşımı, katılımcılar için gelişmiş kontrol araçları, Google Dokümanlar, Google Jamboard, Google Takvim vb. gibi birçok Google Workspace uygulamasıyla gelişmiş düzeyde entegrasyon imkanı. Google Workspace aboneliği bulunanlar için İnternet bağlantısı olmadığı durumlarda telefon numarasıyla iletişim kurma desteği, uçtan uca şifreleme imkanı, Google Meet’in bu alanda ön plana çıkmasını sağlamaktadır. Maksimum 100 katılımcının desteklendiği uygulamada 60 dakikalık görüşmeler yapılabilir.

Android için Google Meet indir

iOS için Google Meet indir

3. Discord

Oyuncular ve yayıncılar tarafından tercih edilse de Discord özel panoları ve odaları ile daha gelişmiş bir kullanım deneyimi sunmaktadır. Diğer alternatiflere göre gelişmiş güvenlik kalkanları ile güvenliğin en üst seviyede olduğu Discord, bu nedenle daha çok kurumsal kullanımlarda tercih edilmektedir. Ses kanallarında maksimum 99, video kanallarında ise maksimum 50 kullanıcı ile görüşme yapılabilir. Bas konuş gibi gelişmiş araçlarıyla toplantıların daha verimli geçmesini sağlayan Discord, ekran paylaşım desteğine de sahiptir. Droplr ve Zappier gibi sistemlerle entegre bir şekilde çalışabilmektedir. Herhangi bir ücretlendirmesi bulunmamaktadır.

Android için Discord indir

iOS için Discord indir

4. Cisco Webex Teams

Türkiye’de çok tercih edilmese de Avrupa ülkelerinde oldukça yoğun bir kullanıma sahip olan Cisco Webex Teams, keşfedilmeyi bekleyen uygulamalar arasında. Görüşmeler sırasında pek çok işlevin yerine getirilmesini sağlayan uygulama konferanslarda 1000 kişiye kadar katılımı mümkün kılar. Ekran paylaşımı, HD kalitede görüntü ve ses aktarım özellikleri, uygulamayı bu alanda popüler kılmaktadır. Toplantı kaydetme ve çeviri desteği gibi özellikleri de bulunan Cisco Webex Teams, daha gelişmiş araçlar için premium abonelik sistemine sahiptir. Ücretsiz sürümde maksimum 100 kullanıcı ile 50 dakikalık görüşmeler yapılabilmektedir.

Android için Cisco Webex indir

iOS için Cisco Webex indir

5. Rocket.Chat

Mobil desteği bulunan ve tercih edilebilecek en popüler 5. uygulama olan Rocket.Chat, gelişmiş özelikler sunmaktadır. Çalışanlar ya da ortak bir amaç doğrultusunda bir arada bulunan toplulukların sorunsuz bir şekilde iletişim kurmasını sağlayan uygulama ile sesli ve görüntülü görüşmeler yapılabilmektedir. İki faktörlü kimlik doğrulama gibi özelliklere sahiptir.

Android için Rocket Chat indir

iOS için Rocket Chat indir





PAYLAŞ