En Hızlı Mobil Ticaret Uygulaması Getir Hakkındaki Yeni İstatistikler - Haberler - indir.com

En Hızlı Mobil Ticaret Uygulaması Getir Hakkındaki Yeni İstatistikler

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-29 15:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Mobil uygulamalar e-ticaret platformuna yönelik geliştirilmeye devam edilirken bu yönde büyük başarılara imza atılmaya devam ediliyor. Şimdi ise mobil ticarette ülkemizde akıllara gelen başlıca uygulamalardan birisi olan 'Getir' uygulaması için bazı istatistikler yayınlandı. Dünyanın en hızlı teslimat yapan uygulamalarından birisi olan Getir uygulaması içerisinden bin farklı ürünü yaklaşık 10 dakika içerisinde kapınıza kadar isteyebiliyorsunuz. 2017 yılında 5 kat büyüme gösteren bu uygulama İstanbul üzerinde 560 bin kullanıcının 3 milyon siparişini teslim ettiği ortaya çıktı.

Bununla beraber Getir uygulamasının yıllık cirosunun 100 milyon TL'yi aştığı ve bünyesinde 1000 kişiyi barındıran Getir'in 2018 yılında 4 kat büyüme göstererek 4 bin kişiye iş imkanı sağlaması hedeflenenler arasında bulunuyor. Bu konu hakkında Getir Kurucusu Nazım Salur: 'Getir ile daha önce yapılmamış bir sistemi hayata geçirdik. Dünyada siparişinizi 10 dakikada teslim alabileceğiniz başka bir mobil uygulama yok. Kurduğumuz sistemin hızı sayesinde moto kuryelerimizin hızlı olmasına gerek kalmadan kullanıcıya ortalama 10 dakika içinde ulaşabiliyoruz. Getir'in yüzde 100 yerli bir uygulama olması bizi gururlandırıyor, gençlerle birlikte Türkiye'den de teknoloji alanında büyük girişimler çıkacağına inancımız tam' dedi.

Dinamik bir marka yapısı ile dikkatleri çeken Getir'de birçok alışveriş kategorisi ve sürekli güncellenen ürün çeşitliliği ile gelişime açık bir proje olmaya devam ediyor. Bu kapsamda uygulama hakkındaki bazı istatistikler şu şekildedir;

Hangi semt hangi ürün için 'Getir' dedi

  • Beşiktaş-Ortaköy : Dergi & Kitap
  • Kadıköy-Moda : Evcil hayvan ürünleri
  • Beylikdüzü : Bebek bakım ürünleri
  • Şişli-Bomonti : Cinsel sağlık ürünleri

Hangi ürün hangi miktarda sipariş edildi?

  • 6 milyon litre su
  • 1.6 milyon paket dondurma
  • 760 bin adet kahvaltılık ürün
  • 680 bin adet çikolata
  • 135 bin adet evcil hayvan ürünü
  • 43 bin adet bebek bakım ürünü

Kurucu Nazım Salur: 'Türkiye'nin diğer büyük şehirlerinde ve dünyanın önemli şehirlerinde hizmet vermeye başlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Demografik araştırmalarımız sonucunda bize en çok ihtiyaç duyan şehirlere 2018 yılında ulaşmayı planlıyoruz. Hedefimiz kaliteyi her zaman yüksek tutmak bu yüzden İstanbul'daki dağıtım merkezi sayımızı da arttıracağız' dedi.

 





PAYLAŞ