En fazla hafıza sunan bulut depolama uygulamaları - Haberler - indir.com

En fazla hafıza sunan bulut depolama uygulamaları

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-10 17:02:13
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Kişisel ve önemli dosyalarınızı korumanın en güvenilir yollarından biri de bulut depolama hizmetlerinden faydalanmaktır. Verilerinizi çevrimiçi olarak saklayan bulut depolama hizmetlerine pek çok farklı cihazdan erişim imkanı vardır. Sizin için en çok hafıza sunan bulut depolama uygulamaları listesi hazırladık ve hizmetlerin öne çıkan özelliklerini anlattık. Fotoğraflarınızı, videolarınızı ve önemli dosyalarınızı bilgisayarınızın, tabletinizin ya da akıllı telefonunuzun dahili depolama alanında saklamak her zaman doğru bir tercih olmayabilir. Cihazın başına gelebilecek olası bir kaza ya da bir cihaz değişimi sonrası tüm dosyalarınızı kaybetme ihtimaliniz var. Böyle bir durumla karşılaşmamak için dosyalarınızı bulut depolama hizmetlerinde de yedeklemeniz tavsiye ediliyor. 

Bulut depolama nedir?

Bulut depolama sistemi, bir hizmet sağlayıcısının sunucusunun ağı üzerinde kullanıcı için bir alan oluşturması ve bu alanda kullanıcısının dosyalarını depolamasıdır. Bulut depolama, kullanıcının dosyalarını çevrimiçi olarak kaydettiği için olası tüm fiziksel kazalardan uzak durumdadır. Çevrimiçi olarak depolanan bu dosyalara ulaşmak için yalnızca bir internet bağlantısına ve bulut depolama hizmeti hesabınızın giriş bilgilerine ihtiyacınız var. Böylece dilediğiniz cihazdan dosyalarınıza erişebilirsiniz. Bulut depolama hizmetleri ücretsiz olarak sınırlı bir depolama alanı sunarlar, daha fazla alan istiyorsanız ücretli abonelik planlarını inceleyebilirsiniz.

En iyi bulut depolama sağlayıcıları

Mega, 50 GB

Google Drive, 15 GB

Yandex.Disk, 10 GB

pCloud, 10 GB

Box, 10 GB

IDrive, 5GB

Microsoft OneDrive, 5GB

Apple iCloud, 5 GB

Dropbox, 2 GB

Dropbox

2 GB kadar ücretsiz alan sunuluyor. Dropbox, sunduğu ücretsiz alan az gibi görünse de; ücretsiz alan arttırma, geniş paylaşım seçenekleri ve profesyonel kullanımda sunduğu avantajlarla öne çıkan bir bulut depolama hizmetidir.

Android için Dropbox indir

iOS için Dropbox indir

Apple iCloud

Ücretsiz olarak sunduğu alan 5 GB olup kullanıcılara güvenilir bulut depolama hizmeti veriliyor. Apple’ın kullanıcılarına sunduğu bulut depolama hizmeti olan Apple iCloud, Apple ekosistemine dahil olan kullanıcılar için olmazsa olmazlardan bir tanesi. Yalnızca bir iPhone ya da iPad değil, aynı zamanda macOS işletim sistemine sahip bir bilgisayar kullanıyorsanız iCloud sizin için en doğru seçenek olacaktır. Uygulamanın ücretsiz depolama alanı yetersiz geliyorsa ücretli abonelikler kullanabilirsiniz. 

IDrive

Ücretsiz olarak sunduğu alan 5 GB olup kullanıcılarına eşsiz bir bulut depolama sistemi sunuluyor. Uygulamanın sunduğu alan yetersiz geliyor olsa da yedeklenen dosyalara verdiği değer her zaman bir adım önde olduğunu gösterir. IDrive, verilerinizi aynı zamanda fiziksel bir depolama alanında da sakladığı için verilerinizi kurtarabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra, IDrive bulut depolama alanında bulunan dosyalarınız siz sildiğiniz anda yok olmuyor. Siz hangi dosyayı silerseniz silin, veriler yaklaşık bir ay daha saklanıyor. Böylece kazara silinen herhangi bir dosyayı her zaman kurtarma şansınız oluyor.

Android için IDrive indir

iOS için IDrive indir

Yandex Disk

10 GB ücretsiz depolama alanı ile Yandex bu alanda en çok kullanılanlardan biridir. Yandex Disk, Google Drive’dan sonra ücretsiz olarak en geniş depolama alanı sunan bulut depolama hizmetlerinden bir tanesi. Yandex Disk ayrıca, otomatik senkronizasyona izin verirseniz mobil cihazınızdaki fotoğraflar için sınırsız bir depolama alanı daha sunuyor. Yandex; internet tarayıcısı, arama motoru, e-posta hizmeti ile Asya pazarında başarılı adımlar atıyor. Dünya devleriyle rekabet edebilmek için sunduğu ücretsiz hizmetler dikkate değer. Yedeklenen dosyaların paylaşımı konusunda da pek çok farklı hizmet sunuyor.

Android için Yandex Disk indir

iOS için Yandex Disk indir

pCloud

10 GB ücretsiz depolama alanı sunan pCloud ücretsiz olarak sunduğu depolama alanı dışında oldukça beğeni kazanıyor. Aynı zamanda yükleme sırasında sunduğu bant genişliği ile dosya yükleme sınırınız olmadığı gibi, çok daha hızlı dosya yedekleme şansınızı oluyor. Şirket ve sunucular İsviçre’de bulunuyor. Bunun anlamı oldukça yüksek bir güvenlik seviyesi demektir. Hizmetin ücretli versiyonlarında her bir dosya için ayrı ve güçlü bir şifreleme sistemi talep edebiliyorsunuz. pCloud, gizliliğine önem veren kullanıcılara hitap eden bir bulut depolama hizmeti.

Android için pCloud indir

iOS için pCloud indir

 

 





PAYLAŞ