En değerli şirket sıralamasında Amazon'un yerini Microsoft aldı! - Haberler - indir.com

En değerli şirket sıralamasında Amazon'un yerini Microsoft aldı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-30 11:20:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Son zamanlarda büyük çıkışlar yaşayarak dünyanın en değerli şirketleri sıralamasında yükselen Amazon, bu sırada 2.'lik koltuğuna yerleşmeyi başarmıştı. Fakat son gelen haberlere göre Amazon, bu koltuğu Microsoft şirketine kaptırdı.

En değerli şirket sıralamasında Amazon'un yerini Microsoft aldı!

2018 yılının sonuna kadar 1 trilyon dolar değere ulaşan Amazon'un değer kaybı bu günlerde göz önünde bulunuyor. Son bir ay içerisinde toplamda 65 milyar dolardan fazla değer kaybeden şirketin üçüncülüğe düştüğü bildirildi. Ekim ayı içerisindeki verilere bakıldığı zaman 823 milyar dolar piyasa değerine sahip olan Microsoft ikinci, 805 milyar dolar değere sahip olan Amazon şirketi ise üçüncü sırada yer alıyor.

Microsoft 20 yıllık sistemini değiştiriyorMicrosoft 20 yıllık sistemini değiştiriyor

Birkaç ay öncesinde 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan Apple, son dönemlerde işlerin pekte iyi gitmediğini belirtti. Apple, XS ve XS Max modellerinin bekledikleri kadar gelir getiremediği belirtti. Apple bu beklenmedik sorunlarla karşılaşsa da yine de açık ara farkla birincilik koltuğunda oturduğunu belirtmekte fayda var. Hemen ikincilik koltuğunda yer alan Microsoft'a ve Amazon şirketine göz dağı veren Apple'ın yıl sonuna kadar toparlanması bekleniyor. Ekim ayı içerisinde piyasa değerlerine göre en çok kar yapan şirket ise Microsoft olmuş. Amazon'un ardandan yarıştan çıkmadığını söylememiz gerekiyor. Önümüzdeki ay içerisinde toparlanması beklenen şirket, nasıl bir yol izleyecek ve ikincilik koltuğunu geri almak için hangi yöntemlere başvuracağını ilerleyen zamanlarda öğreneceğiz.


Güncelleme Esnasından Silinen Dosyalara Microsoft'tan Çözüm ÖnerisiGüncelleme Esnasından Silinen Dosyalara Microsoft'tan Çözüm Önerisi
Microsoft Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi’nin dağıtımına tekrar başlıyorMicrosoft Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi’nin dağıtımına tekrar başlıyor
Microsoft Çin'e özel pembe Surface 2'yi tanıttıMicrosoft Çin'e özel pembe Surface 2'yi tanıttı

PAYLAŞ