En değerli şirket Apple değil, Microsoft oldu - Haberler - indir.com

En değerli şirket Apple değil, Microsoft oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-02 11:55:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

2018 yılında bitmek tükenmek bilmeyen bir rekabet vardı. O da 2018 yılı boyunca Amazon mu yoksa Apple'ın mı en değerli şirket olacağı yönünde kıyasıya bir mücadele vardı. Bazı kesimlere göre Apple bu savaşta öncü olsa da, Amazon'un önüne geçilemeyen yükselişi birçok kesim tarafından en değerli Amerika Birleşik Devletleri menşei olan şirket olacağını gösteriyor. Fakat gelen sonuçlara baktığımız zaman hiçte beklenilen gibi olmadı. Gelen sonuca göre en değerli şirket Microsoft. 

Akıllı telefon pazarında dev olan Apple'ın 2018 yılının üçüncü çeyrek mali raporları açıklanmasından hemen sonra, 2 Ağustos tarihinde şirketin 1 trilyon dolar değere ulaştığını gözlemlemiş olduk. Bu sayede ABD menşei Apple, 1 trilyon dolar değere ilk ulaşan halka açık ABD'li şirket oldu. Hemen arkasını kollayan Amazon ise bir ay sonra o da 1 trilyon Dolar değerine ulaşan firma oldu. Fakat o zamandan bu zamana kadar her iki firmanın da hisselerinde ciddi düşüşler gözlemlendi. Zirve noktasından itibaren Apple'ın firmaları bugün %32 oranında düşüş sergiledi. Apple'ın şimdiki değeri ise 748 milyar Dolar oldu. 

Microsoft'un yeni hamlesi Surface Pro 7Microsoft'un yeni hamlesi Surface Pro 7

Microsoft'un değeri 780 milyar Dolar

https://www.indir.com/haberler/microsoft-officei-ucretsiz-kullanmanin-6-yolu

Bir diğer 1 trilyon Dolar değerine ulaşan firma olan Amazon'da ise durumlar aynı. Şirketin hisseleri zirve noktasından %27 oranlarında gerileme gözlemlenirken değeri ise 734 milyar dolar değerinde oldu. Şimdilerde ise konuşulan ve herkesi şaşırtan şirket Microsoft, 2018 yılını 780 milyar Dolar değerinde bitirerek en değerli şirket oldu. 


Microsoft’tan OneDrive’a Küçük DokunuşlarMicrosoft’tan OneDrive’a Küçük Dokunuşlar
Microsoft, Surface Go reklamında Apple'ı taşladı!Microsoft, Surface Go reklamında Apple'ı taşladı!
Microsoft'dan Chromium tabanlı yeni tarayıcıMicrosoft'dan Chromium tabanlı yeni tarayıcı

PAYLAŞ