En Çok Tercih Edilen Mobil Tarayıcılar Hangileri? - Haberler - indir.com

En Çok Tercih Edilen Mobil Tarayıcılar Hangileri?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-08-24 11:00:00
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Donanım

Dünya üzerinde mobil cihazların kullanımı gün geçtikçe artıyor ve bilgisayar kullanımını çoktan geçti bile. Kullanıcılar mobil cihazlarla internete bağlanabilmek için tarayıcılardan faydalanıyorlar. Gadget Lab şirketi, dünyadaki mobil tarayıcı kullanımı hakkında enteresan bir araştırma yapmış.

Avrupa ülkeleri arasında yapılan araştırmaya göre İngiltere, Fransa, İtalya, Hollanda, Rusya, Finlandiya, Belçika gibi ülkelerde Safari en çok kullanılan tarayıcı oldu. Safari tarayıcısı kullanımının büyük ölçüde iOS cihazları kullanımını işaret ettiğini söyleyebiliriz.

Android cihazlarda bulunan Google Chrome'un kullanımı, Avrupa'da Türkiye, İspanya, Almanya, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Romanya gibi ülkelerde ilk sırada yer alıyor

Türkiye'de kullanılan tarayıcı sıralamasına göz attığımızda ise Chrome Mobile'i %45.11 lik oranla ilk sırada görüyoruz. %34.19 ile Safari ikinci, %19.13 ile Android Browser üçüncü durumda.

Amerika Kıtası'na baktığımızda ABD'de %58'lik bir oranla Safari kullanımı ilk sırada yer alıyor ve onu %31 ile Chrome takip ediyor. Brezilya'da ise durum ta tersi. Chrome kullanımı %48 iken, Safari kullanımı %24 seviyelerinde.

Asya ülkeleri arasında Japonya'da %63 oranında Safari kullanılması dikkat çeken bir oran. Bir diğer ilginç oran ise Çin'de %37 ile en çok kullanılan tarayıcının Android Browser olması.

Afrika Kıtası'nda ise genel olarak Chrome kullanımının çok fazla olduğu görülüyor. Dünya ve ülkemizde en çok tercih edilen mobil tarayıcıları gösteren infografik'i aşağıdan inceleyebilirsiniz.

En çok Tercih edilen mobil tarayıcılar





PAYLAŞ