En çok kullanılan döviz uygulamaları! - Haberler - indir.com

En çok kullanılan döviz uygulamaları!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-13 11:23:07
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Kripto Para

Tüm Türkiye'nin gündeminde şuan dolar var. Doların artması ve çok yüksek seviyelere çıkması ülkemiz açısından pek iç açıcı bir durum değil. Teknolojik ürünlerde doların artmasıyla alamayacağımız kadar pahalı durumlara gelebilir. Bu yüzden kullanıcılar doların yükselişini ve inişi anlık olarak takip etmek istiyorlar. Bu yüzden telefonlara ve çeşitli akıllı cihazlara döviz uygulamaları indiriyorlar. İşte en çok kullanılan döviz uygulamaları:

En Çok Kullanılan 9 Döviz Uygulaması

Borsacepte

Borsacepte indir - Android

Borsacepte indir - iOS

Finanscepte

Finanscepte indir - Android

Finanscepte indir - iOS

Bigpara - Borsa, Döviz, Hisse

Bigpara indir - Android

ZBorsa

ZBorsa indir - Android

Borsa İstanbul

Borsa İstanbul indir - Android

Döviz Borsa Altın

Döviz Borsa Altın indir - Andorid

Borsala

Borsala indir - Andorid

Döviz Kuru

Döviz Kuru indir - Android

TEB Pratik Borsa

TEB Pratik Borsa indir - Android

TEB Pratik Borsa indir - iOS

Bu uygulamalarla dövizi sürekli takip edebilir mevcut dolar ve euro değerlerini takip edebilirsiniz. Dolar ve euro değerlerindeki artış ülkemizi maalesef olumsuz yönden etkiliyor. Aldığımız ürünlere büyük ihtimalle bu hafta içerisinde zam gelebilir. Doların daha da yükseleceğini söyleyen uzmanlar var fakat tam tersine doların düşeceğini tekrar 3 ve ya 4 seviyelerine geri çekileceğini söyleyen uzmanlarda var. Ağustos 2013'de 1$'ın 2₺ olduğu dönemlerde düşük seviyelerde olan dolar kuru 5 yıl içerisinde 5 Türk Lirası artmış durumda. Dolar kurunu doğrudan etkileyen siyaset ve politik olaylar var. Dış yatırımcıların güvenini kaybetmesi, ABD ile ilişkilerin gerilmesi dövizdeki yükselişin artmasına sebep oluyor. Cari açığımız da fazla olduğu için, ülkeye giren mal ve hizmetlerin tutarı, dışarı sattığımız mal ve ürünlerin tutarı ile uyuşmuyor. Bu yüzden de dolar yükselişe geçiyor. Özel şirketlerin de borçlanmaları yüzünden dolar da yükseliş olduğu gözlemleniyor.

Doların yükselmesiyle birlikte teknolojik ürünlerde, oyunlarda ve çeşitli şeylerde zam olacak. Şimdiden Steam, oyunlarda dolar kurunu göz önünde bulundurup zam yapmaya hazırlanıyor. Zaten ucuz olmayan oyunlar 6 ve ya 7 dolar ile çarpınca ortaya gerçekten muazzam paralar çıkıyor. Örneğin Battlefield 5, orjinal olarak 79.99 dolara satılıyor. Ülkemizde ki fiyatı ise yaklaşık olarak 550 Türk Lirası'na denk geliyor.





PAYLAŞ