En çok kullanılan Android Beta sürümü açıklandı - Haberler - indir.com

En çok kullanılan Android Beta sürümü açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-12 10:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Android ekosisteminin en çok indirilen Android beta sürümü açıklandı. Google’ın kullanıcılara yeni işletim sisteminde sunduğu özellikleri ilk olarak sunduğu ve test ettirdiği Beta sürümü, her işletim sistemi güncellemesi öncesinde kullanıcılara sunuluyor. Android’in bu zamana kadar en çok incelenen beta versiyonu hangisi olduğunu bu içeriğimizde bakacağız. Dave Burke tarafından bu haftanın ortasında paylaşılan bir tweet ile Android 12 Beta sürümünün en çok yüklenen Android beta sürümü olduğu belirtiliyor. Burke, milyonlarca kullanıcının merakla beklediğini belirttiği Android 12’nin beta versiyonunun ne kadar kullanıcı tarafından indirildiğini açıklamadı. Ancak Android 12 beta 2 yeniliklerini sunan bir bağlantı paylaştı.

En çok indirilen Android beta sürümü Android 12 oldu

Google Stadia'ya Android TV desteği geldiGoogle Stadia'ya Android TV desteği geldi

Paylaşılan bu bağlantıda yer alan blog yazısına göre sadece birkaç hafta önce performansta yapılan büyük yeniliklerin ve iyileştirmelerin olduğuyla beraber gizlilik ve güvenliğe odaklanılan Android 12 sürümünün ilk beta sürümünün kullanıma sunulduğuna dair detaylar bulunuyor. Blog yazısında ayrıca dizüstü bilgisayar, akıllı telefon, akıllı saat, TV ve araçlar için iyi bir deneyim yaşanmasına yönelik Android 12’nin ikinci betasının da yayınlandığını belirtiliyor. Android 12 Beta 2 yenilikleri neler gelin bakalım.

Android 12 Beta 2 ile gelen yenilikler

1. Gizlilik Bölümü

Henüz geçtiğimiz günlerde değinilen bir özellik olan gizlilik bölümü sayesinde kullanıcılar artık uygulamaların hangi verilere eriştiğini görebiliyor. Bu verilerin içerisinde mikrofon, kamera ve konum gibi bilgiler bulunuyor. Uygulamaların verilerinize ne zaman ve ne için eriştiğini bu bölüm sayesinde görebilirsiniz. Örneğin bir uygulama kameranızı kullanmak için sizden yetki almışsa ve kameranıza ne zaman eriştiğini bu bölümden görebilirsiniz.

2. Pano Gizliliği

Uygulamaların panonuzdaki bilgilere ne zaman erişim sağladığını öğrenmeniz için Android 12'de artık bir uygulamanın panonuza ulaşması durumunda bunun farkında olmanızı sağlayacak bir simge yer alıyor.

3. Sezgisel Deneyime Geçiş

Kullanıcıların ağ bağlantısını daha kolay bir şekilde kontrol etmesini sağlamak için Android 12'de sezgilere dayalı bir arayüz olacak. Beta 2'de denenen bu özellik sayesinde kullanıcılar sadece sezgilerine dayanarak yönetebileceği bir arayüze sahip olacak.


Apple WWD21 etkinliğinde Android'e gönderme yaptıApple WWD21 etkinliğinde Android'e gönderme yaptı
Android kullanıcıları arama motoru tercihi yapabilecekAndroid kullanıcıları arama motoru tercihi yapabilecek

PAYLAŞ