En çok kazandıran firma kim; PlayStation Now mı Xbox Game Pass mi? - Haberler - indir.com

En çok kazandıran firma kim; PlayStation Now mı Xbox Game Pass mi?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-15 12:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

SuperData tarafından yayınlanan bir rapora göre abonelik sistemlerine kaydolan oyun severler, abonelik sisteme kayıt olmayan oyun severlerden oyunlara %45 oranında daha fazla harcama yapıyor. Ortaya çıkan bu bilgi abonelik servislerinin iyi bir iş çıkarmadıklarını gösteren bilgiyi çürütmeye yeter nitelikte fakat bu rapor aynı zamanda abonelik servislerinin oyuncuların daha kolay para biriktirmelerini sağlamadığını da gözler önüne seriyor. Yayınlanan bu rapora bir başka bakış açısı ile baktığımız zamanda ise bu rakamların oyuncu demografiklerini ve gelir dağılımlarını ortaya serdiğini de göz ardı edemeyeceğimizi gösteriyor. Çünkü gelir durumu düşük olan oyun severlerin bu tür abonelik servislerinden uzak durmak istemesi gayet tabi.

Rapor bize farklı bir bilgi daha sunuyor

Şu durumuda belirtecek olursak SuperData aynı zamanda abonelerin abone olmayanlara göre oyun içi içeriklere iki kat daha fazla harcama yaptığını da bizlere sunuyor. Bu durumu abonelik için servisten servise değişiklik gösterse de yaklaşık olarak ayda 60 Dolar gibi bir ödemeyi gözden çıkartan kullanıcılar için bu durumun bir önem arz etmediğini bize ispatlar durumda. 

Sony'nin çabaları boşa çıkmıyor

Oyuncular belki bu durumun farkında belki değil. Fakat bize bu rapor başka bir şeyi daha gösteriyor. Neden Sony, Microsoft ve diğer firmaların bu sektöre bu denli yüksek ilgi gösteriyor olduğu. Yayınlanan raporda yer alan bilgilere göre Sony'nin sergilemiş olduğu çabaları boşa çıkmıyor ve karşılığını buluyor. PlayStation Now, Xbox Game Pass'e göre 3 kat daha fazla kazandığını bize ispatlıyor.

 





PAYLAŞ