En çok indirilen uygulamalar belli oldu - Haberler - indir.com

En çok indirilen uygulamalar belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-02 17:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Düzenli olarak açıklanan en çok indirilen uygulamalar listesi değişmeye devam ediyor. Bir kez daha değişen bu listede 2020’nin ilk 6 aylık dönemi için hazırlanmış olan uygulamaları görüyoruz. Diğer yandan App Store ve Google Play Store için de bir liste hazırlanmış durumda. Bu yılın ilk yarısında mobil uygulamalar sayesinde elde edilen toplam gelirin 50 milyar dolara eriştiği gözüküyor. Bu kapsamda geçen yıla göre yüzde 23 oranında bir artış yaşandığı gözüküyor. App Store ve Google Play Store ikilisinin bu durumdan oldukça memnun olduğunu söyleyebiliriz. Mobil uygulamalar noktasında çeşitli araştırmalar yapan Sensor Tower, yeni bir rapor yayınlandı. Rapora göre COVID-19 salgınının uygulama geliştiricilerine sağlamış olduğu fırsatlar belirtiliyor.

2020’nin ilk yarı en çok indirilen uygulamaları

Google spam aramalar için savaş başlattıGoogle spam aramalar için savaş başlattı

App Store’un uygulama içi satın alımlardan, aboneliklerden, oyunlardan ve diğer uygulamalardan elde etmiş olduğu gelirin 32.8 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Bu istatistik 2020’nin ilk yarısına ait durumda. Apple, geçtiğimiz yılın ilk yarısında 26.3 milyar dolar gelir elde etmeyi başarmıştı. Bu noktada Apple’ın uygulamalardan elde etmiş olduğu gelir seviyesinin yüzde 24.7 oranında arttığı gözüküyor. Rakip mağaza olan Google’ın Google Play Store cephesinde ise Sensor Tower tarafından yapılan açıklamaya göre, 17.3 milyon dolar gelir elde ettiği gözüküyor. Geçtiğimiz yılın ilk yarısında uygulamalar sayesinde 14.3 milyon dolar kazanan Google, bu yılın ilk yarısında yüzde 21 oranında bir büyüme sağlamış durumda. Gelirini ise 3 milyon daha yükselttiği gözüküyor.

En çok indirilen uygulamalar listesinde ise TikTok’un birinci sırada olduğu gözüküyor. 2020 yılının ilk 6 ayında ise 626 milyon kez indirilen TikTok yazılımını WhatsApp ve Zoom uygulamaları takip ediyor. İkinci sırada bulanan WhatsApp ve Telegram uygulamaları rekabet içinde olurken, üçüncü sırada ise Zoom bulunuyor. Dördüncü sırada bulunan Facebook’un sahip olduğu Instagram ise beşinci sırada yer alıyor. Facebook’un mesajlaşma uygulaması Messenger’ı altıncı, Snapchat’i ise yedinci sırada görüyoruz. Sekizinci sırada bulunan video paylaşma platformu Likee uygulamasını ise Netflix ve YouTube uygulamaları takip ediyor. TikTok ise hem Google Play hem de App Store’da en çok indirilen uygulama olmayı başarıyor.


Google, otomatik yedeklemeyi durduruyorGoogle, otomatik yedeklemeyi durduruyor
Google akıllı ve giyilebilir ürünler için North hamlesiGoogle akıllı ve giyilebilir ürünler için North hamlesi

PAYLAŞ