En çok indirilen Android uygulaması belli oldu - Haberler - indir.com

En çok indirilen Android uygulaması belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-03 17:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google servislerinin yer aldığı ve Android cihazlarda bulunan Google Play Hizmetleri uygulaması yükleme sayısı noktasında yeni bir rekora imza attı. Buna göre söz konusu uygulama, Play Store üzerinde 10 milyar yükleme sayısını aştı. Dünya genelindeki mobil işletim sistemleri arasındaki büyük bir paya sahip olan Google’ın sahip olduğu Android, milyarlarca kullanıcıya sahip durumda. Bu söz konusu işletim sisteminin tek resmi uygulama mağazası ise Google Play Store olarak karşımıza çıkıyor.

Android kullanıcıları, Play Store üzerinden gerekli olan uygulama ve oyunları indirerek telefonlarını daha kullanışlı bir yapıya getirmeye çalışıyorlar. Google’ın kendi servisleri ise neredeyse her Android cihazda yer alıyor. Bunlardan bir tanesi olan Google Play Hizmetleri ise 10 milyar indirme sayısını aşan ilk Android uygulama olmayı başardı.

Google Türkiye'deki alışveriş reklamlarını kapatma kararı aldıGoogle Türkiye'deki alışveriş reklamlarını kapatma kararı aldı

Google Play Hizmetleri, 10 milyardan fazla indirildi

Google Play’ın ne işe yaradığına dair Google şu açıklamaları yapıyor.

"Google Play hizmetleri Google uygulamalarını ve Google Play'den alınan uygulamaları güncellemek için kullanılır. Bu bileşen, Google hizmetlerinizde kimlik doğrulama, senkronize edilen kişiler, en son kullanıcı gizliliği ayarlarının tümüne erişme ve daha yüksek kalitede, daha az güç harcayan konum tabanlı hizmetler gibi temel işlevleri sağlar. Google Play hizmetleri ayrıca uygulama deneyiminizi de geliştirir. Çevrimdışı aramaları hızlandırır, daha etkileyici haritalar sağlar ve oyun deneyimini iyileştirir."

Google Play Hizmetleri uygulaması, neredeyse tüm Android cihazlarda yüklü olan PI’lerin ve servislerin belkemiği görevini görüyor. Söz konusu bu uygulama nihayetinde 11 haneli yükleme sayısına ulaşmış durumda. Google’ın bu servisi yaklaşık 3 yıl önce 5 milyar yüklemeye erişmişti. O dönemde aktif olan Android cihaz sayısı ise 2 milyar seviyelerindeydi. Şimdi ise cihaz sayısının 2.5 milyar seviyelerine eriştiği ifade ediliyor.


Google ve Samsung arasında gizli bir anlaşma mı var?Google ve Samsung arasında gizli bir anlaşma mı var?
Google One ücretsiz telefon yedekleme uygulaması olduGoogle One ücretsiz telefon yedekleme uygulaması oldu

PAYLAŞ