En çok hangi internet tarayıcısı tercih ediliyor belli oldu! - Haberler - indir.com

En çok hangi internet tarayıcısı tercih ediliyor belli oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-09 18:00:05
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

En çok kullanılan internet tarayıcıları ile ilgili yayınlanan yeni rapor, sektördeki rekabetin ortaya çıkmasını sağladı.

Microsoft tarafından yeniden geliştirilen Microsoft Edge ve pazara giriş yapan pek çok farklı tarayıcı, sektördeki rekabetin artmasını sağladı. Google tarafından geliştirilen Google Chrome, her ne kadar dünyanın en popüler tarayıcısı olmaya devam etse de özellikle 3.'lük savaşında önemli bir mücadele sergileniyor.

Tarayıcı Sektöründe Son Durum Ne?

Tarayıcıların kullanım oranları ile ilgili yeni bir rapor yayınlayan Statcounter, sektörde yaşanan rekabetteki son durumu gözler önüne serdi. Şu anda dünya genelinde en çok kullanılan tarayıcı Google Chrome yüzde 64.92’lik bir payı elinde bulunduruyor. Chrome’un en yakın takipçisi ise Safari. Yüzde 18'lik bir pay almayı başaran Safari, böylece Google Chrome'un ardından sektördeki ikinciliğini garantilemiş durumda. Ancak yayınlanan raporda en dikkat çeken 3. olmak için 3 farklı tarayıcı arasında yaşanan rekabet.

En Çok Kullanılan 3. Tarayıcı Hangisi Olacak?

Google Chrome ve Safari'nin ardından 3. büyük olmak için Microsoft Edge, Firefox ve Samsung internet arasında ciddi bir rekabet yaşanıyor. Yayınlanan son raporda, 3. sırada yer alan tarayıcı Microsoft Edge oldu. Ancak 3 tarayıcının da pazar payları birbirine oldukça yakın. Zira Edge yüzde 3.56, Firefox yüzde 3.54 ve Samsung Internet yüzde 3.06’lık kullanım oranına sahip.

Opera Beklentilerin Altında

Listede 6. olan Opera ise gelişmiş özelliklerine rağmen beklentilerin altında kaldı. %2,17 oranında bir pazar payı elde eden Opera, Microsoft tarafından piyasaya yeni sunulan Microsoft Edge gibi tarayıcıları dahi geçmeyi başaramadı. 

Firefox’un Düşüşü Sürüyor

Firefox’un gerileme yaşadığı dikkatlerden kaçmıyor. Özellikle 2018 ve 2019 yılları itibariyle giderek daha düşük bir pazar payına sahip olmaya başlayan Firefox, yayınlanan sonra raporda ortada düşen payı ile birlikte gerilemesini sürdürdü. 2018 yılının sonunda 244 milyon aktif kullanıcı sayısı ile yüksek bir paya sahip olan Firefox’ta, 2021 yılının ikinci çeyreğinde bu rakam 198 milyona geriledi. Böylece elde 50 milyona yakın bir kullanıcı kaybı yaşayan Firefox, mevcut kullanıcıların diğer tarayıcıları tercih etmesi ile birlikte daha fazla güçsüzleşti ve sıralamada giderek arka planlarda yer almaya başladı.





PAYLAŞ