En çabuk yayılan Android sürümü hangisi? - Haberler - indir.com

En çabuk yayılan Android sürümü hangisi?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-12 09:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Android son sürümü olan Android 11'in haberleri sonrası en hızlı yayılan Android sürümünün hangisi olduğu merak konusu oldu. Google'ın Android geliştiricileri için kurmuş olduğu internet sitesinde bir açıklama yer aldı. Bu açıklamada "En çabuk yayılan Android sürümü hangisi?" sorusunun cevabı yer alıyor.

En hızlı yayılan Android sürümü şaşırtmadı

Bilindiği gibi Android 11'in çıkış tarihi belli oldu. Şu an için geliştirilme evresinde olan Android 11, birçok kullanıcıyı heyecanlandırmayı başardı. 23 Eylül 2008 tarihinde ilk hizmet hayatına başlayan Android, milyarlarca akıllı telefon tarafından tercih ediliyor.

Google Haritalar'ın Android sürümü faydalı bir özellik daha kazandıGoogle Haritalar'ın Android sürümü faydalı bir özellik daha kazandı

Google, günümüzde en hızlı yayılan Android işletim sistemi için bir araştırma yaptı. Arama motoru devi, yapmış olduğu bu araştırmayla ilgili olarak yayımladığı ilgili yazıda bu konuda lider olan işletim sistemini açıkladı. O işletim sistemi Android 10.

Piyasada yerini aldıktan sadece 5 ay sonra 100 milyon akıllı telefon tarafından tercih edilme başarısını elde eden bu yazılım, Android'in tarihine geçti. Kendisinin Android 9 Pie sürümünden daha hızlı yayılma oranı yüzde 28 olarak belirtildi.

Google'ın bu konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklama şu şekilde:

Android’in daha fazla kullanılmasından dolayı heyecan duyuyoruz ve güncellemeleri daha önce yayımlamak adına orijinal ürün üreticilerimizin ve yonga seti tedarikçilerimizin (ortaklarımızın) bizimle yakın iş birliği yapmalarından dolayı minnettarız. 

Android kullanıcılarının yüzde 16'sına hitap etme başarısını gösteren ve bunu yalnızca 10 ay gibi kısa bir sürede yapan bu sürüm, 300 günde  400 milyon Android kullanıcısına erişti. ABD’li arama motoru firması, günümüzde 2.5 milyar adet Android cihazının olduğunu söyledi.



PAYLAŞ