En büyük aşklar rekabetle mi başlar? Google & Apple - Haberler - indir.com

En büyük aşklar rekabetle mi başlar? Google & Apple

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-02 11:17:22
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Piyasada oluşan teknoloji rekabetleri yeni teknolojilerin çıkması ile giderek artmaya devam ediyor. Piyasada kıyasıya rekabet eden iki firma olarak Google ve Apple yer alıyor. Apple'ın kurucusu Steve Jobs'ın Google'ı sevmediği ve firma hakkında olumsuz birçok konuşmalarının olduğu biliniyor. Steve Jobs'ın ölümünden sonra Apple Google ile işbirliği yaptı. Google Cloud ve Apple iCloud servisleri ile yaptıkları ortaklıkla beraber Apple, Google'ın bulut bilgi işlem sistemini kullanmaya başladı.

Apple daha önceden daha önce Amazon'un Drive ve Microsoft'un Azure adlı bulut sistem altyapılarını kullanıyordu. Ancak Apple İcould'un güvenliğinde yaşadığı sorunlardan dolayı Google bulut sistemini kullanmayı tercih etti. Apple halen Microsoft'la olan ortaklık sisteminin neden bittiği hakkında bir açıklamada bulunmadı. Yaşanan gelişmelerden sonra Google ile Apple arasındaki anlaşmazlık konusu yumuşayacak gibi duruyor ancak bu ortaklık şirketlerinin çıkarları için stratejik bir ortaklık da olabilir.

Apple'ın patronu Tim Cook, daha önce yaptığı "Yeğenime sosyal medya kullanımını sınırladım" açıklamasından da anlaşılabileceği gibi aldığı radikal kararlarla ön plana çıkıyor. Bu da Apple' ın bulut sistemi konusunda  Google'dan daha emniyetli bir sistem üretemeyeceklerine kanaat getirerek bu anlaşmaya karar vermiş olabileceğinin bir göstergesi. Apple aldığı bu kararla güvenlik konusunda asla taviz vermeyeceğini gösteriyor, bu özgürlüğünü kısıtlasa bile. Dünyada iki büyük şirket Apple ve Google'ın yaptığı bu ortaklığın diğer şirketleri de etkileyerek ileride daha da büyük çaplı ortaklıklar doğuracak mı bilinmiyor.





PAYLAŞ