EMUI 11 çalıştıran telefonlar, HarmonyOS’e yükseltilebilecek - Haberler - indir.com

EMUI 11 çalıştıran telefonlar, HarmonyOS’e yükseltilebilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-14 21:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli şirket Huwaei, çiçeği burnunda kullanıcı arayüzü olan EMUI 11 tabanlı akıllı telefonlarını HarmonyOS işletim sistemine yükseltebileceğini doğruladı.

10 Eylül 2020 tarihinde düzenlediği tanıtım etkinliğinde mobil işletim sistemi HarmonyOS 2.0 ve Android tabanlı EMUI 11 arayüzünü görücüye çıkan Huawei'den bu hususta çarpıcı bir müjde geldi. Huawei, Android Authority ekibine yapmış olduğu açıklamada EMUI 11 güncellemesini alacak olan cihazların, aynı zamanda HarmonyOS işletim sistemine de yükseltilebileceğini söyledi.

Samsung Galaxy Note 20 ile profesyonellik çıtası yükseliyorSamsung Galaxy Note 20 ile profesyonellik çıtası yükseliyor

EMUI 11 çalıştıran telefonlar için HarmonyOS müjdesi!

HarmonyOS işletim sisteminin 2021 yılında ilk defa Huawei akıllı telefonlarda görülmesi bekleniyor. Fakat Huawei'nin kendi mobil işletim sistemine sahip akıllı telefonlarını tüm dünyada yaygınlaştırması, oldukça zorlu bir süreç olacak. Bu anlamda şirketin EMUI 11 işletim sistemli telefonlar için HarmonyOS'e yükseltme imkanı sunması durumunda, bu hem HarmonyOS'in yaygınlığını artıracak hem de kullanıcıları, bu işletim sistemini deneyimlemek için yeni bir akıllı telefon satın almaktan kurtaracak.

Yalnız Huwaei'nin söz konusu yükseltmeyi tam olarak hangi telefonlar için sunacağına dair bilgi veya söylenti bulunmuyor. Fakat bunu tahmin edebilmek zor değil. EMUI 11′in ağırlıklı olarak Huawei Mate 30 / Mate 20 serisi ve P40 / P30 serisini ilgilendirdiğini düşünürsek, muhtemelen HarmonyOS’in de ilk olarak bu cihazlara sunulacağını ifade edebiliriz.

Diğer taraftan, EMUI 11′li cihazlara sunulacak olan HarmonyOS’in ise, Huawei’nin yeni göz ağrı HarmonyOS 2.0 olacağı söyleniyor. Her şeye rağmen 2021, Huawei için büyük bir dönüm noktasına gebe bir yıl olacak.



PAYLAŞ