Emui 10 tarihi açıklandı - Haberler - indir.com

Emui 10 tarihi açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-06 17:03:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Huawei her sene düzenlediği yıllık geliştirici konferansını bu sene de 9 Ağustos tarihinde Çin’de düzenleyecek. Düzenlenecek olan konferansta Huawei’nin hem donanımsal gelişmelerle, hem de yazılımlar gelişmelerle ilgili çeşitli açıklamalarda bulunması beklense de şirketten asıl beklenen yazılım konusunda akıllardaki soru işaretini gidermesi. 

Huawei teknoloji gündemine oturdu 


Bildiğiniz üzere Huawei, ABD ile yaşanan sorunların ardından Hongmeng Os kendi yazılım sistemi üzerinde çalışmalara başladığını duyurmuştu. Bu süreçte geçici olarak Rus yazılım şirketiyle çalışması beklenen şirket bir anda beklenmedik bir adım atarak yazılım sisteminin akıllı telefonlar için değil diğer teknolojik alanlar için geliştirildiğini dile getirerek, herkesi şaşırtmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise Huawei’nin geliştirdiği yazılımı pazara çıkaracağı yeni akıllı telefon üzerinde denediğine dair bir söylenti gündeme geldi. Ortada dolaşan haberler teknoloji dünyasının kafasını da iyice karıştırdı. Bu nedenle Huawei’den Hongmeng OS’un kullanım alanıyla ilgili tüm teknoloji dünyası bir açıklama beklese de, markanın bu konuda nasıl bir strateji izleyeceğini hep birlikte göreceğiz. Huawei’den 9 Ağustos’l ilgili olarak gelen tek ip ucu EMUI 10 kullanıcı arayüzünü konferansta tanıtacağı. 

Huawei, EMUI'ın Günlük Aktif Kullanıcı Sayısını AçıkladıHuawei, EMUI'ın Günlük Aktif Kullanıcı Sayısını Açıkladı

Huawei Hongmeng OS ilk defa kullanılacak

Klasikleşmiş arayüzünü geliştirmek için çalışmalar yapan şirket, yeni EMUI 10’nu sonbaharda pazara tanıtması beklenen Huawei Mate 30 ve Mate 30 Pro’da kullanmasına kesin bir gözle bakılıyor. Hal böyle olunca EMUI 10’la ilgili yenilikler de hayli merak ediliyor. 

Yeni EMUI 10 sürümüyle ilgili şimdilik bilinen tek şey, bu arayüzün Android’in en güncel versiyonlarıyla birlikte kullanıcıya sunulacak olması. Ancak bununla birlikte Android Q’nun resmi isminin ne olacağına dair ise Huawei’den henüz bir açıklama gelmedi. Sızıntılar konusunda da hassas davranan şirket bu konuda oldukça titiz bir çalışma yürütüyor. Yen, EMUI 10’nun kullanıcılara sunacağı yenilikleri görmek için 9 Ağustos’ta düzenlenecek olan konferansı beklemek zorunda kalacağız gibi duruyor. 

EMUI 10’nun adı değişebilir mi? 

Huawei, Android Q Programından Çıkarıldı

Bunun yanı sıra hatırlarsanız EMUI, Huawei’nin alt markası olan Honor cihazlarda Magic adı ile pazara çıkmıştı. EMUI ile bu zamana kadar herhangi bir açıklama gelmemesi de, Huawei’nin arayüzün adını değiştirebileceği ihtimalini akıllara getiriyor. Şirketin duyuru görseli bu ihtimali her ne kadar aza indirgese de teknoloji dünyası konferans tarihi yaklaştıkça olası bir sızıntı için gözlerini Huawei’ye doğrultmuş durumda. 9 Ağustos’ta şirketin Honor markası adı altında pazara ilk çıkaracağı Hongmeng OS’a sahip olan akıllı televizyonu da tanıtması bekleniyor. Mate 30 ve Mate 30 Pro hakkında da daha detaylı bilgiler vermesi beklenen Huawei hakkında gelişmelerden haberdar oldukça sizlere bildiriyor olacağız. 


Huawei EMUI 9 Güncellemesi Yayında!Huawei EMUI 9 Güncellemesi Yayında!
Huawei Mate 30 lite ilk kez görüntülendiHuawei Mate 30 lite ilk kez görüntülendi

PAYLAŞ