Emojilerin ve açıklamaların şirketlerin Instagram gönderilerine etkisi paylaşıldı - Haberler - indir.com

Emojilerin ve açıklamaların şirketlerin Instagram gönderilerine etkisi paylaşıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-18 19:04:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Araştırma ve analiz şirketi olan Quintly tarafından Instagram’da aktif olan şirket hesaplarının gönderilerinin içerik ve emoji kullanım açısından değerlendirmesini gerçekleştirdi. Direkt olarak şirket profilleri incelenirken bu noktada 34 bin profil ve 5.4 milyon gönderi üzerinde çalışma gerçekleştirildi. Rapora göre ise Instagram’da video içerikleri görsel içerikler kadar yüksek ilgi görmüyor. Araştırmalara göre hala en popüler içerik türü tek karelik fotoğraflar olarak gözüküyor. Şirketlerin paylaşımlarının %68’i ise tek kare fotoğraftan oluşuyor. Bir diğer nokta ise kaydırılabilir sponsorlu içerikler oluyor. Bu reklamlar ise toplan gönderilerin %14’ünü oluştururken geriye kalan %18’lik kısım ise video içeriklerden oluşuyor.

Instagram’da Emoji ve Açıklama Kullanımının Etkisi

Yanlışlıkla gönderilen Instagram mesajları nasıl silinir?Yanlışlıkla gönderilen Instagram mesajları nasıl silinir?

Araştırma şirketlerine baktığımız zaman 150 karakter sınırında tutuluyor. Uzun paylaşımlar ise 300 karakter seviyesinde bulunuyor. Genel anlamda takipçiler uzun açıklamaları okumuyorlar. Şirketler bu noktada ise kısa açıklamalar tercih ediyorlar. Emojiler ise şirketler tarafından kullanılan popüler bir stil değil. Bu noktada gönderilerin yarıdan fazlasında emoji kullanılmıyor. 3’ten fazla emoji kullanılan içerik sayısı ise %9.6 seviyesinde kalıyor. Şirketler profesyonellikten uzak gözükmemek adına emoji kullanımı yapmasalar da, emoji kullanan gönderiler daha fazla etkileşim alıyor.

Ayrıca detaylı incelemelerde büyük şirketlerin hashtag kullanımına ihtiyacı bulunmuyor. Küçük şirketler ise daha agresif olarak etiket kullanımı gerçekleştiriyorlar. Diğer yandan şirketler konum, erişim alanı gibi noktalarda farklılık gösteriyor. Detay veri yerine firmalar daha çok genel bilgileri vermekten yana oluyorlar.


Artık herhangi bir araç kullanmadan Instagram gönderi zamanlama yapabileceğizArtık herhangi bir araç kullanmadan Instagram gönderi zamanlama yapabileceğiz

PAYLAŞ