Emojiler araç plakalarına da geliyor! - Haberler - indir.com

Emojiler araç plakalarına da geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-21 13:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Sosyal medya ve uygulamalardan alışkın olduğumuz emojiler öylesine popüler oldu ki artık araç plakalarında dahi kullanılmaya başlanacak. İşte dünya gündeminde yer alan önemli gelişme. 

Emoji Anlama Kılavuzu - Emoji Tarihi (infografik)

Apple, eğlenceli müzik videolarıyla Apple, eğlenceli müzik videolarıyla "Memoji" yeteneklerini sergiledi

Emoji kullanımı pek çok kullanıcının vazgeçemediği bir alışkanlık olurken bu popülerlik emojilerin çok farklı alanlarda da kullanılmasını sağlıyor. Avustralya'dan gelen son haberlerde artık emoji seven sürücülerin, özel plakalarında emoji kullanılabileceği belirtildi.

Avustralya’da örnek olacak!

Avustralya'nın Queensland eyaletinde başlayacak olan yeni uygulama ile birlikte şoförler istedikleri emojiyi plakalarında tercih edebilecek. Şu anda hazırlık aşamasında olan düzenlemenin 1 Mart tarihi itibariyle yürürlükte olacağı ve bu tarih sonrasında emojili plaka kullanma konusunda eyalet boyunca şoför ve araç sahiplerine izin verileceği belirtildi.

Plakalarda kullanılacak olan emojiler ile ilgili belirli standartların da belirlendiği düzenleme dahilinde kullanıcılar plakalarda sadece seçtikleri 1 adet emoji kullanabilecek. Aynı zamanda belirlenen 5 farklı emoji dışında herhangi bir emojinin kullanılması mümkün değil. Bu emojiler ise gözü yaşlı gülen emoji, göz kırpan emoji, güneş gözlüklü emoji, gözleri kalbe dönüşmüş emoji ve klasik gülen yüz olarak belirlenmiş.

Özel emojili plakalar cep yakacak!

Konunun en dikkat çeken yanlarından bir tanesi ise emojili plaka kullanımının biraz pahalı olması. Öyle ki güncel kur ile 1805 TL ödeme yapmak zorunda kalan sürücüler, plaka tescil işlemlerini yaptıktan sonra yasal olarak bu plakaları kullanabilecek. Konu ile ilgili hazırlanmış olan özel tanıtım videosu ise şöyle; 

2019'da Tam 230 Tane Yeni Emoji Gelecek


Apple'ın emojilerini piyasaya sürdüğünden bu yana tam 10 yıl geçtiApple'ın emojilerini piyasaya sürdüğünden bu yana tam 10 yıl geçti

PAYLAŞ