Emoji kullanımında Türkiye 14. Sırada - Haberler - indir.com

Emoji kullanımında Türkiye 14. Sırada

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-05 15:10:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

PRNet’in Paris merkezli uygulama olan Happn verilerine elde edilen bilgilere ve medyaya yansıyan haberlerden derlenen bilgilere göre emoji kullanmayı en çok seven ülke Hindistan olurken Türkiye bu listenin 14. sırasında yer alıyor.

Medya takip ve raporlama ajansı PRNet, sosyal medya platformu kullanan kullanıcıların kendilerini daha iyi ifade edebilmek için en çok hangi emojiyi kullandıklarına dair yapılan araştırmanın raporlarını yayınladı. PRNet’in Paris merkezli uygulama olan Happn verilerine elde edilen bilgilere ve medyaya yansıyan haberlerden derlenen bilgilere göre emoji kullanmayı en çok seven ülke Hindistan olurken Türkiye bu listenin 14. sırasında yer alıyor. Elde edilen bu veriler uygulamanın kendi datasında yer alırken, listenin 2. sırasında Danimarka yer alıyor. Norveç, Şili ve Brezilya şeklinde liste sıralanıyor.

Sosyal medya ile alakalı olarak geçtiğimiz sene yazılı basında 125 bin 879 haber yayınlanırken, bu sene 102 bin 562 olduğu tespit edildi.  

PRNet ve Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya araştırmasında konu ile alakalı olarak basına lanse edilen haber sayısı da belli oldu. Sosyal medya ile alakalı olarak geçtiğimiz sene yazılı basında 125 bin 879 haber yayınlanırken, bu sene 102 bin 562 olduğu tespit edildi.  Ayrıca emoji ile konuşan sayı ise 8 aylık dönemde 661 olduğu belirtildi. Sosyal medya kullanıcılarının kendilerine en yakın ve en çok seçtikleri emoji ise kalp emojisi olduğu tespit edildi. İkinci sırada ise tamam anlamı taşıyan el emojisi ve 3. sırada ise göz kırpan smyle olduğu tespit edildi.

Emoji kullanan erkeklerin oranı %64,30 olurken, kadınlarda ise bu oranın %35,7 olduğu tespit edildi

Emoji kullanan kişilerin çoğunlukta erkek mi yoksa kadın mı olduğu da araştırılan konu içerisindeydi. Çıkan sonuca göre ise kendilerini daha iyi ifade etmek için erkekler emojileri daha çok kullanıyor. Yayınlanan raporda yer alan verilere göre emoji kullanan erkeklerin oranı %64,30 olurken, kadınlarda ise bu oranın %35,7 olduğu tespit edildi.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ