Elon Musk'tan SpaceX görevi hakkında çarpıcı açıklamalar - Haberler - indir.com

Elon Musk'tan SpaceX görevi hakkında çarpıcı açıklamalar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-28 09:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

NASA’dan mürettebatlı ilk uçuşunun onayını alan SpaceX için Elon Musk, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SpaceX projelerine son derece önem veren Elon Musk tarihi uçuşunun başarısız olması durumunda tüm suçu üstüne alacak. Bildiğiniz gibi Elon Musk’ın CEO’su olduğu SpaceX’in tarihinde bir ilk olacak olan bu uçuş, bugün gerçekleştirilecekti. Ancak hava koşulları nedeniyle uçuşun birkaç saat öncesinde güvenlik önlemleri nedeniyle ertelenmesi yönünde karar verildi. Bu karardan saatler önce ise Elon Musk oldukça şaşırtıcı bir açıklama yaptı.

Elon Musk iOS 13'ün özelliklerini eleştirdi!Elon Musk iOS 13'ün özelliklerini eleştirdi!

Son dönemlerde aykırı tavrı ve söylemleriyle gündemden düşmeyen Elon Musk, normal şartlarda bugün gerçekleştirilecek olan mürettebatlı ilk uçuşla  yönelik CBS’ye açıklamalarda bulundu. Musk, uçuş esnasında yanlış gidebilecek herhangi bir şeyde sorumluluğun kendisinde olduğunu dile getirdi.

Elon Musk: Starlink projesi SpaceX’te kalacak

Açıklamasına “Bu şeyin baş mühendisi benim. Yani şunu söylemek isterim ki her şey yolunda giderse bu, SpaceX ve NASA ekibinin başarısıdır. Herhangi bir şey yanlış giderse bu benim hatamdır. Yanlış gidecek binlerce şey varken doğru gidecek sadece tek bir şey var” sözleriyle başlayan Elon Musk, ekibine büyük bir güven duyduğunu söyleyerek  fırlatmayla ilgili kafasında herhangi bir soru işareti bulunup bulunmadığı yönündeki soruya da “Tek bir şey bile yok” yanıtını verdi.

Ayrıca bu fırlatmanın kendisinin en büyük hayali olduğunu da açıklayan Musk  “Bu, bir rüyanın doruk noktası. Bu, gerçekleşen bir rüya. Gerçek değilmiş gibi geliyor. SpaceX’i kurduğumda bunu soracak olsaydınız sadece %1 şans verirdim” dedi. 


Elon Musk, Tesla fabrikası için Alameda ilçesine dava açıyorElon Musk, Tesla fabrikası için Alameda ilçesine dava açıyor
Elon Musk California eyaletine dava açtıElon Musk California eyaletine dava açtı

PAYLAŞ