Elon Musk'tan Clubhouse'da Robinhood CEO'sunu zorlayan açıklamalar - Haberler - indir.com

Elon Musk'tan Clubhouse'da Robinhood CEO'sunu zorlayan açıklamalar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-02 22:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler isimlerinden Elon Musk, son zamanların tartışmalı isimlerinden Robinhood CEO'sunu Clubhouse'da köşeye sıkıştırdı ve ayaküstü bir röportaj gerçekleştirdi. Yapılan bu röportajın ana konusu ise tahmin edileceği üzere Gamestop hisselerinin satışa kapatılmasıdır. Geçtiğimiz bir kaç saat önce; Tesla CEO’su Elon Musk’ın Clubhouse adlı sesli sohbet odaklı sosyal ağ uygulamasına katıldığını ve önemli açıklamalarda bulunduğunu dile getirildi. Musk; Clubhouse’da gerçekleştirdiği oturumda geçmiş hafta yaşanan "Gamestop" hareketinin tartışmalı tarafından Robinhood’un CEO’su Vlad Tenev ile de bir ayaküstü röportaj gerçekleştirdi.

Clubhouse konusunda Reddit kullanıcılarının yanında olduğu bilinen Elon Musk, ilk olarak Tenev'e “Geçen hafta ne oldu? İnsanlar Gamestop hisselerini neden alamadı?” diye sordu. Tenev, hisse senedi alımları durdurduklarını çünkü yoğun dalgalanmaların ABD Ulusal Menkul Kıymet Takas Kurumu’nda (NSCC) 3 milyar dolarlık bir mevduat gereksinimi ortaya çıkardığını belirtti.

Elon Musk: Akıllı saatler ve telefonlar dünün teknolojisi, gelecek NeuralinkElon Musk: Akıllı saatler ve telefonlar dünün teknolojisi, gelecek Neuralink

"Teorik bir satın alma sınırı her zaman olacak"

Elon Musk’ın ortada üstü kapalı bir şekilde olup olmadığı ile ilgili olarak Tenev, tam olarak bu şekilde bir şey olduğunu söylemeyeceğini, NSCC'nin 3 milyar dolarlık talebinin kooperatif olduğunu dile getirdi. Robinhood’un büyük serbest yatırımcılarından Citadel’in NSCC’nin kararında etlisi olup olmadığı ile ilgili olarak ise söylentilerden haberdar olduğunu fakar bunun doğru olmadığını dile getirdi. 

Musk, Tenev'e kısıtlamaların ilerleyen zamanlarda devam edip etmeyeceğini sordu. Tenev, “Sanırım her zaman bir teorik sınır olacak. Sonsuz sermayemiz yok” diyerek sınırlamalar kaldırılmış olsa dahi benzer bir hareketin ortaya çıkması halinde satın alma yasağının yeniden devreye gireceği belirtildi. 

 


Elon Musk ve Jeff Bezos rekabeti büyüyorElon Musk ve Jeff Bezos rekabeti büyüyor
Elon Musk dünyanın en zengin insanıElon Musk dünyanın en zengin insanı
Elon Musk'ın açıklamaları yanlış bir Signal şirketinin değerinin yüzde 13 kat artmasına neden olduElon Musk'ın açıklamaları yanlış bir Signal şirketinin değerinin yüzde 13 kat artmasına neden oldu

PAYLAŞ