Elon Musk'ın Neuralink açıklaması heyecan yarattı - Haberler - indir.com

Elon Musk'ın Neuralink açıklaması heyecan yarattı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-10 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Tesla ve SpaceX gibi gelecek teknolojisiyle alakalı çalışmalar yürüten şirketlere büyük yatırımlar yapan Elon Musk, insan beynini bilgisayarla birleştirecek arayüzler geliştiren şirketi Neuralink’in 28 Ağustos’ta etkinlik düzenleyeceği duyurdu.

Gelecekte teknolojinin bambaşka boyutlara erişeceğini kestirmek pek de zor değil. Bilim kurgu filmini aratmayan bir şirket olarak çalışmalarına devam eden Elon Musk’ın yapay zekayla insan beynini birleştirmeyi hedefleyen şirketi Neuralink’in, 28 Ağustos’ta önemli bir duyuru yapmaya hazırlanıyor.

Elon Musk California eyaletine dava açtıElon Musk California eyaletine dava açtı

Haberi kendi Twitter hesabından duyuran Elon Musk, Neuralink’in duyurusu hakkında herhangi bir detay vermeyerek “Onları yenemezsen, onlara katıl” paylaşımını yaptı.

Geçtiğimiz yıl San Francisco’da düzenlenen etkinlikte maymun ve insan beynine elektrot yerleştirme konusunda çalışmalar yaptığını söyleyen Neuralink tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Geleceğin teknolojisinde büyük bir yere sahip olacağı düşünülen şirketin amacı ise bir şekilde bilgisayarları insan beynine bağlamak.

Elon Musk Neuralink ile insan beyniyle bilgisayarı birleştirecek

Şimdilik bu proje Elon Musk’ın çılgın projelerinden biri olarak anılsa da, Neuralink’in bunu başarması durumunda teknolojide yeni bir dönemin başlayacağı da kesin.

Elon Musk Asya bölgesinde yeni bir Tesla fabrikası açabilir

2017 senesinde kurulan Neuralink, “İnsanları ve bilgisayarları birbirine bağlamak için ultra yüksek bant genişliğine sahip beyin-makine arayüzleri” yaratma mottosuyla faaliyetlerine başlamıştı. Oldukça ilgili çekici bir düşünce olan bu projede büyük ilerlemeler yakın zamanda beklenmese de ilerleyen yıllarda inme, kanser sebepli beyin yaralanmaları gibi rahatsızlığı olan kişilere önemli kolaylıklar sağlayabileceği düşünülmekte. Daha da geliştirildiğine ise bu teknolojiden tüm insanların faydalanabileceği düşünülüyor.

Bir bilim kurgu filmini aratmayan bu teknoloji başta kulağa biraz ürkütücü gelse de, imkanların bu kadar ilerlemesi bir o kadar da heyecan verici bir etkiye sahip. Yakın zamanda gerçekleşmesi beklemeyen bu projeyle ilgili Elon Musk geçtiğimiz yıllarda yaptığı açıklamasında bu teknolojinin kullanılabilir hale gelmesinin yaklaşık 10 yıl alabileceğini söylemişti. Yapay zeka teknolojisindeki ilerlemelerin son yıllarda ne kadar hızlı olduğu bilinse de, Neuralink böyle bir teknolojiyi 10 sene içerisinde hazır hale getirebilirse bu şirket adına büyük bir başarı olacaktır. 28 Temmuz’da nasıl bir sürprizle karşımıza çıkacağı bilinmeyen Neuralink’in etkinliğiyle ilgili yeni gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


Elon Musk'tan SpaceX görevi hakkında çarpıcı açıklamalarElon Musk'tan SpaceX görevi hakkında çarpıcı açıklamalar
Elon Musk Amazon’a savaş açtıElon Musk Amazon’a savaş açtı

PAYLAŞ