Elon Musk'ın Simülasyon Yaşamı Hakkındaki Teorileri - Haberler - indir.com

Elon Musk'ın Simülasyon Yaşamı Hakkındaki Teorileri

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-23 17:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bazı bilim kurgu filmleri insan hayatına yönelik yapmış oldukları senaryolar ile izleyicileri ve insanları şaşırtabiliyorlar. Bunlardan örnek verecek olursak Matrix filminde aslında insanların bir bilgisayar simülasyonu olduğu ve bu sayede dünyadaki yaşam döngüsünde olduğu konusu işleniyordu. Bu durumu iddia eden bir başka isim ise Elon Musk oldu. Sinema filmine göre insanlar vücut enerjileri ile kapsüllerde yer alıyor ancak simülasyon üzerinde yaşadıklarını sanıyorlardı.

Elon Musk

Son dönemlerin popüler ismi olan Elon Musk’ın bu konu hakkında oldukça ilginç açıklamaları yer alıyor. Elon Musk bilmeyenler için elektrikli otomatik üreten şirket olan Tesla’nın kurucusu isim. Ayrıca uzay şirketi olan SpeceX’nde kurucusu konumunda yer alıyor. Diğer yandan geleceğin ulaşım araçları üzerine çeşitli konseptleri bulunuyor.

Simülasyonda Yaşama İhtimalimiz

Söz konusu isim Elon Musk tarafından bu iddialar sunuldu. Musk bu noktada içimize çektiğimiz havanın hava olmadığı düşüncesine kesin gözü ile bakıyor. Musk’un düşüncesine göre tüm insanlık bir bilgisayar simülasyonunun içinde yer alıyor.

Eskiden 2 Tane Dikdörtgen ve Bir Tane Nokta Vardı

Oyunların geçmişini ele alan Musk, eskiden oyunlar çok basit geometrik şekillerden ibaretti ve oldukça basit bir çalışma sistemine sahiptir dedi. Devam ettiği açıklamasında ise “Şimdi, 40 yılın sonunda milyonlarca insanın oynadığı fotogerçekçi, 3D simüasyonlara sahibiz. Üstelik her yıl daha da iyiye gidiyor. Ayrıca yakında artırılmış gerçekliğe ve sanal gerçekliğe de ulaşacağız.” Dedi. Oyunlardaki grafik kalitesi bir hayli artmaya devam ederken son olarak Nvidia şirketi tarafından ışık hesaplamaları yapabilen yeni kartlar duyuruldu.

Ayırt Edilemez Gerçeklik

Neredeyse artık ayırt edilmesi zor derecede grafiklere sahip 3D simülasyonlar oluşturulabiliyor. Başkaları bu durumu mümkün kıldı ise biz de şuanda bu simülasyonun bir parçası olabiliriz düşünceleri yer alıyor.

Bu Benzeri Bir Simülasyon İçin Gerekli Olanlar

Simülasyon denilen olan dijital bir durum olduğu için bir bilgisayar tarafından kontrol edilmesi gerekiyor. Bu düşüncelere sahip bir simülasyon için ise oldukça güçlü bir simülasyon olması gerekiyor. Ancak bu simülasyonda tıpkı oyunlarda olduğu gibi hileler yer alabilir. Oyunlarda yer alan 3D modellemeler ve ortamlar bir noktada üretiliyor. Bu kapsamda arkada yer alan bir cisim karakter dönene kadar aslında orada değildi. Kapı arkasında yer alan bir boss ise kapı açılana kadar orada bulunmaz. Ayrıca karakterin kolu kopunca gözüken kan, et ve kemik efektleri ise o kopana kadar yoktu. Bu tarz görüntü hileleri ile simülasyonlar meydana geliyor. Ancak bu durumlar için imkansıza yakın güce sahip bir bilgisayar bulunması gerekiyor.

Musk’un Simülasyon konusu hakkında belirttiği cümleler şu şekilde devam ediyor ; : "Muhtemelen bir simülasyonda olduğumuzun en güçlü argümanı şudur: 40 yıl önce, iki dikdörtgen ve bir noktadan oluşan Pong isimli oyun vardı hayatlarımızda. Şimdi, 40 yıl sonra milyonlarca insanın eş zamanlı oynadığı fotorealist üç boyutlu simülasyonlara sahibiz ve teknoloji gün geçtikçe de ilerliyor. Yakında da, sanal gerçeklikten arttırılmış gerçekliğe sahip olacağız. Oyunlar da gerçek yaşamdan ayırt edilemez bir hale gelecek."





PAYLAŞ