Elon Musk'ın açıklamasıyla Bitcoin yeniden yükselişe geçti - Haberler - indir.com

Elon Musk'ın açıklamasıyla Bitcoin yeniden yükselişe geçti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-23 13:00:12
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Kripto Para

B Word Konferansı’na katılarak sektör ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Tesla CEO’su Elon Musk kripto para ödemesinin kısa süre içerisinde aktif hale geleceğini söyledi. Bu açıklamaların ardından Bitcoin'de yükseliş yaşandı.

Mayıs ayında Tesla tarafından alınan karar ile birlikte araç satışlarında Bitcoin ödeme yönteminin desteklenmeyeceği belirtilmişti. Alınan bu karar Bitcoin sektöründe ciddi bir düşüşe neden olurken konu ile ilgili şirket CEO’su Elon Musk tarafından yapılan açıklamalarda, alınan kararın nedeninin Bitcoin ve benzer kripto paraların yüksek enerji tüketimi olduğu belirtilmişti. Yaptığı bu açıklama ile birlikte pek çok sektör öncüsü ile görüşmeler gerçekleştiren Elon Musk, enerji kullanımının iyileştirilmesi ve yenilenebilir enerjilerin tercih edilmesinin zorunlu olduğunu söylemiş ve böyle bir değişimin yaşanması halinde Tesla tarafından Bitcoin ödemelerinin yeniden kabul edileceğini belirtmişti.

Elon Musk'tan özel PUBG Mobile Videosu Elon Musk'tan özel PUBG Mobile Videosu 

Mayıs ayından günümüze kadar geçen süreç içerisinde sektörde de bu çağrılara ciddi bir ilgi gösterilirken, madencilik faaliyetleri için yenilebilir enerji kaynakları artırıldı. Yaşanan bu sürecin hemen ardından ise Tesla CEO’su Elon Musk uzaktan yaptığı bağlantı ile mevcut durum hakkında olumlu görüşlere yer verdi. Elon Musk yaptığı açıklamasında Tesla için Bitcoin ödemelerinin kısa süre içerisinde kabul edilmeye başlanacağını belirtti. 

Eski mesajını alıntıladı

Elon Musk, Haziran ayında yayınladığı mesajı alıntılayarak mevcut duruma yeniden vurgu yaptı. Mesajında ise “Yenilenebilir enerji kullanımının yüzde 50 veya üzerinde olmasını, bu oranı artırmaya yönelik bir eğilim olduğunu görmeyi istedim. Bu sayede Tesla yeniden Bitcoin ile ödeme kabul edebilir.” dedi.

Yeni gelişme Bitcoin’de hemen kendini gösterdi

Yapılan bu açıklamaların ardından ise 30 bin dolar seviyelerinde işlem gören Bitcoin’de kısa sürede hızlı bir yükseliş yaşandı. 31 bin 900 dolar değerine kadar ulaşmayı başaran Bitcoin, mevcut ödemenin kabul edilmeye başlanması halinde daha da yükselebilir. 

Bugüne kadar neler yaşandı?

Tesla, Bitcoin ve Elon Musk üçgeninde bugüne kadar yaşanan önemli gelişmeler şöyle; 

Mart 2021: Tesla tarafından Bitcoin ile ödemenin kabul edileceği belirtildi. Mevcut açıklamaların ardından 39 bin dolar seviyelerinde işlem gören Bitcoin 46 bin dolara yükseldi. 

Mayıs 2021: Bitcoin ödemeleri enerji tüketimleri nedeniyle iptal edildi. Mevcut gelişme sonrasında Bitcoin değerinde düşüş yaşanmaya başladı. 

Temmuz 2021: Bitcoin ile ödemenin yeniden kabul edileceği belirtildi. 30 bin dolardan işlem gören Bitcoin 31 bin 899 dolara yükseldi. 



PAYLAŞ