Elon Musk’ın 2023’te Ay’a Japon Milyarder Yusaku Maezawa'yı götürecek - Haberler - indir.com

Elon Musk’ın 2023’te Ay’a Japon Milyarder Yusaku Maezawa'yı götürecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-18 17:45:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz günlerde Ay'a 2023 yılında normal kişilerin gideceğini söyleyen Elon Musk bu konuda Ay'a götüreceği kişiyi açıkladı. Normal kişilerden kastımız astronot olmayan, herhangi bir astronotluk bilgisi olmayan kişiler. Bu kişilerin Ay'a ulaşması demek artık dünya dışı yolculuklarımızın başlayacağı demektir. SpaceX CEO'su Elon Musk, dün gece TSİ 04.00'da yapılan bir canlı yayında BFR roketiyle Ay'a göndereceği kişiyi açıkladı. Bu açıklamaya göre Ay'a Japon milyarder Yusaku Maezawa gidecek. Çünkü bu Japon milyarder BFR'deki mevcut biletlerin hepsini satın almış durumda. Yanında ise farklı alanlarda çalışan 8 sanatçıyı götürecek. 

Elon Musk’ın 2023’te Ay’a Japon Milyarder Yusaku Maezawa'yı götürecek

SpaceX, Mars'a insanlı sefer başlatma vizyonuna yönelik bir adım daha attı. Firmanın uzun süredir gizlediği 100 insan taşıma kapasiteli, 106 metre uzunluğa sahip Big Falcon Roket (BFR) projesi artık test aşamasına geldi. Bu roket gönderildiği yerden tekrar kalkış yapıp Dünya'ya dönüş yapabilme yeteneğine sahip. Yapılan canlı yayına göre BFR, 2023 tarihinde Ay'a insanlı sefer düzenleyene dek insansız ve gerçek uzay ortamında teste tabi tutulacak. Mars'a insan gönderilmesini amaçlayan bu şirketin ilk adımı Ay'a insanları yollamak olacak. Geçtiğimiz hafta Elon Musk'ın bir tweetinde Japon bayrağı emojisi paylaştı. Bu emoji ile birlikte ipucu da verilmiş oldu. Japon moda devi olan Zozotown'un kurucusu olan Yusaku Maezawa, önceden BFR projesine ciddi yatırımlar yapmış ve tüm biletleri satın almış.

Elon Musk'ın yeni platformunda gazetecilerin güvenilirliği oylanacakElon Musk'ın yeni platformunda gazetecilerin güvenilirliği oylanacak

Ay seferi için muhteşem bir projesi olan Maezawa, ona yolda eşlik edecek kişiler, BFR'ye binmek için bir ücret ödemeyecekler. Yanında 8 farklı dalda faaliyet gösteren sanatçıları da götürecek. Bu sanatçılar Ay deneyimlerinden esinlenerek kendi alanlarında üretim yapmalarına olanak sağlayacak. Japon iş adamı bu kampanyasına #dearMoon adını verdi. Forbes'in sunduğu detaylara göre 42 yaşında olan modacı 2,9 milyar dolarlık serveti var. Yusaku Maezawa, geçtiğimiz yıl United isimli bir tabloya 110.5 milyon dolar ödedi. Maezawa, yanında götüreceği sanatçıları henüz belirlemedi. Fakat Japon iş adamı, "Ya Picasso Ay'a gitmiş olsaydı? Ya Andy Warhol, ya Michael Jackson ya da John Lennon?" diye düşündürücü bir soru yöneltti. Dünyadaki herkesin hayran olduğu bu sanatçıların Ay'a gidip farklı eserler üretmek için ilham bulmaları, gerçekten ümitlendirici bir vizyon.

Elon Musk, Japon iş adamının Ay'a gitmek için ne kadar ödediğini söylemeyi reddetti. Yine de Japon iş adamının hem kendinin hem de 8 kişinin biletini aldığını düşünürsek ödemesi oldukça fazla olacaktır. Elon Musk'a göre BFR'nin geliştirme maliyeti yaklaşık olarak 5 milyar doları bulacak. SpaceX, Ay'a gidecek olan iş adamına ve yanındaki 8 kişiye temel eğitimler verecek. 2023 yılına kadar sefere hazır hale gelecekler. Böylelikle Ay'a tekrardan gidebileceğiz. Eğer bu proje başarılı olursa SpaceX, Mars hedefine bir adım daha yaklaşmış olacak.

 




Elon Musk'tan Türkiye açıklamasıElon Musk'tan Türkiye açıklaması
Elon Musk, dava açtığı eski çalışanına mail attıElon Musk, dava açtığı eski çalışanına mail attı
Twitter,Elon Musk'ı yasakladıTwitter,Elon Musk'ı yasakladı

PAYLAŞ