Elon Musk'dan yatırımcıları sevindiren haber - Haberler - indir.com

Elon Musk'dan yatırımcıları sevindiren haber

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-26 11:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Bitcoin borsasındaki dalgalanma tüm hızıyla devam ederken Elon Musk’tan beklenmedik bir adım geldi. Elon Musk Bitcoin Madencilik Konseyi atılımıyla  yatırımcıları sevindirdi.

Yaptığı açıklamalarla kripto bara borsasını neredeyse yerle bir eden Elon Musk, Amerikalı Bitcoin madencileriyle görüştüğünü ve yenilenebilir enerji için çalışacaklarını açıkladı.

SpaceX ve Tesla şirketlerinin CEO'su olan Musk, kripto para madeni endüstrinin enerji kullanımı hakkındaki endişeleri tartışmak için piyasanın önde gelen Kuzey Amerikalı Bitcoin madencilerinin yöneticileriyle bir görüşme yaptı.

DOGE, Elon Musk'ın SNL yayını ile sert düştü! DOGE, Elon Musk'ın SNL yayını ile sert düştü! 

 Tesla, yatırımını "çeşitlendirmek ve maksimize etmek" adına bu senenin başlarında 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın almıştı. Musk kısa bir süre sonra Musk şirketin ödemeleri kripto para ile edeceklerini söylese de geçtiğimiz günlerde Bitcoin hakkında "Bitcoin madenciliği ve işlemleri için fosil yakıtların, özellikle de en kötü emisyona sahip olan kömürün, hızla artan kullanımından endişe duyduğunu" açıklaması kripto borsasında büyük bir düşüşe neden oldu.

Elon Musk'tan Bitcoin Madencilik Konseyi atılımı

Elon Musk bugün Bitcoin madencileri, enerji kullanımlarını yayınlamayı taahhüt ettiklerini duyurdu. Yatırımcıların yüreğine su serpen bu gelişme Bitcoin borsasındaki hızlı düşüşü bir nebze engelleyecek gibi görünüyor.

Elon Musk attığı tweet ile Dogecoin'i tekrar hareketlendirdi

Musk'ın paylaştığı son tweet'te yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Kuzey Amerikalı Bitcoin madencileriyle görüştüm. Mevcut ve planlanan yenilenebilir kullanımı yayınlamayı ve (diğer) madencilerden bunu istemeyi taahhüt ettiler. Potansiyel olarak umut verici  

Bunun yanı sıra Michael Saylor (Forbes'e göre Bitcoin'in en büyük kurumsal sahibi), bu toplantıya ev sahipliği yaptığını ve katılımcıların da Bitcoin Madencilik Konseyi'ni kurmayı kabul ettiğini Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla açıkladı. Bitcoin Madencilik Konseyi, enerji kullanım şeffaflığını standartlaştırmayı, bu konuda sektörü teşvik etmeyi, endüstri çapında hedefler koyarak dünya çapında bu alandaki sürdürülebilirlik girişimlerini hızlandırmayı amaçlıyor. 

Toplantıya katılan şirketler arasında ise Argo Blockchain, Blockcap, Core Scientific, Galaxy Digital, Hive Blockchain, Hut 8 Mining, Marathon Digital Holdings ve Riot Blockchain gibi önemli şirketler yer alıyor. 

Bitcoin Madencilik Konseyi ile ilgili planlar ve hedefler henüz ayrıntılı olarak açıklanmamış olsa da Argo Blockchain CEO'su Peter Wall Forbes'a yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

"Yeni kurulan Bitcoin Madencilik Konseyi, yenilenebilir enerjiye sektörel geçişi teşvik etmenin bir sonraki mantıklı adımıdır. Sürdürülebilir madencilik uygulamalarını toplu olarak iyileştirmesi gereken ve geleceğe dönük bir endüstri için çalışmak üzere Michael Saylor ve diğer önde gelen Kuzey Amerikalı madencilere katılmayı dört gözle bekliyoruz."

 




Elon Musk Dogecoin'in değişmesini istiyorElon Musk Dogecoin'in değişmesini istiyor
BTC'nin düşüş sebebini Elon Musk açıkladıBTC'nin düşüş sebebini Elon Musk açıkladı

PAYLAŞ