Elon Musk'dan beyine bilgisayar yerleştirme fikri - Haberler - indir.com

Elon Musk'dan beyine bilgisayar yerleştirme fikri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-22 12:33:04
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Tıp alanında hastalıklar ve tedavileri için günden güne farklı yöntemler gündeme geliyor. Yaşanan bu ilerlemeler birçok hasta için yeni bir umut oluyor. En zor tedavisi mümkün hastalıklardan biri olarak bilinen felç için de farklı tedavi yöntemleri söz konusu. Felç olmuş insanların yaşadığı en büyük sıkıntı hareket kabiliyetini kaybetme ve yaşam gereksinimleri için başkalarına ihtiyaç duymaktır. Neuralink şirketi ise gün itibariyle yeni bir tedavi üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. 

Teknolojinin sınırlarını zorlamasıyla tanınan Elon Musk’a ait olan Neuralink, bilgisayarları insan beynine yerleştirerek tıbbın ve tedavinin bir adım ötesine gitmeyi hedefliyor. 

Elon Musk'ın sıradışı hayaliElon Musk'ın sıradışı hayali

Beyin yükseltme mümkün olabilir mi? 

5 Teknoloji Devi Yapay Zeka Alanında Tarihi İş Birliği Hazırlığı

Konuyla ilgili olarak Elon Musk bu olayın esnek ipler sayesinde beyine dikilerek yapılacağını ve yivler sayesinde yerleşik sensörlerden bilgi yakalanarak, bir alıcıya gönderileceğini ve elde edilen bu verilerinde kablosuz olarak iletilebileceğini açıkladı. İnsan saçı çapının dörtte birini ölçebilen yerleşik sensörler bu teknolojinin gelişiminde oldukça önemli bir yere sahip olacak. Şirketin asıl hedefi ise bu teknoloji sayesinde beyin hasarları ya da engelli hastaların cihazı kontrol edebilmeleri. Bu sayede beynin gelişmiş bir arayaüze sahip olması muhtemel görünüyor. 

Şirket bu teknolojiyi yapay zeka teknolojisiyle geliştirdi. Beynin yapay zekaya bağlanmasıyla ilerleyecek olan bu süreçte, beynin “Üçüncül seviyesini” yaratabilmesi ve temel olarak insanların “Al” adı verilen bu teknolojisiyle birleşmesi sağlanması hedefleniyor. İlerleyişiyle bilim kurgu filmlerini anımsatan bu teknoloji Elon Musk’a göre, insan beyni ve Al’ın birleşmesi etkin bir seçenek haline gelebileceğini belirten, Musk “Beyinle ilgili bir grup hastalığı çözdükten sonra, AI’nın varoluşsal tehdidinin azaltılması var. ” açıklamasını yaptı. 

Elon Musk, Tesla'nın Tüm Patentlerini Kamuya Açtı

Neuralink şirketinin üzerinde çalıştığı bu teknoloji şuanda fareler üzerinde test edilmeye başlandı. Ancak şirket her şeyin yolunda gitmesi durumunda önümüzdeki sene insan testlerine başlayabilmeyi hedefliyor. Konuyla ilgili olarak çalışmalar yapan araştırma ekibi insan beyninin yükseltilebilmesi ve Al ise bi araya gelebilmesi için muhtemel bir süre olabileceğini düşündükleri, ancak bu teknolojinin şuanda oldukça umut verici olduğunu dile getirdi. Beyine bilgisayar yerleştirme düşüncesi her ne kadar kulağa çılgınca gelse de, bu teknolojinin ilerleyen zamanlarda hayata geçip geçmeyeceğini hep birlikte göreceğiz. 


Elon Musk, yapay zekanın insanlığın sonunu getireceğini söylediElon Musk, yapay zekanın insanlığın sonunu getireceğini söyledi
Elon Musk'tan yeni bir proje daha!Elon Musk'tan yeni bir proje daha!

PAYLAŞ