Elon Musk'daan Wikipedia hakkında beklenmeyen çağrı - Haberler - indir.com

Elon Musk'daan Wikipedia hakkında beklenmeyen çağrı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-18 11:00:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en başarılı isimlerinden Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarla kendisi için adeta bir linç kampanyası başlattı. Musk'ın bu link kampanyası, kendisiyle ilgili bilgilerin yer aldığı Wikipedia sayfasının güncellemesiyle ilgiliydi. Kullanıcılar Elon Musk'la ağza bile alınmayacak cümleler kurarken Wikipedi çözümü bu sayfayı kilitlemekte buldu. 

Teknoloji dünyasında adı anılıyor olsa da özellikle de uzak ve otomobil sektörü üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen Elon Musk, dijital platformlarda da renkli kişiliği ile dikkatleri üzerine toplayan bir isim. Hatta öyle ki zaman zaman çeşitli tartışmaların baş kahramanı olarak karşımıza çıkan Musk, bu kez de kendisi için bir linç kampanyası oluşturdu. Musk'ın Twitter üzerinden başlattığı kampanya, Wikipedia'daki sayfasında bulunan bilgilerin değiştirilmesini içeriyordu.

Elon Musk Amazon’a savaş açtıElon Musk Amazon’a savaş açtı

Musk, Twitter'dan yaptığı bir açıklamayla linç kampanyasının fitilini ateşledi. "Tarih kazananlar tarafından yazılır. Wikipedia dışında..." şeklinde bir paylaşım yapan Musk, bu paylaşımın hemen ardından da "Lütfen beni Wikipedia'da linçleyin, size yalvarıyorum..." dedi. İşte bu paylaşımın ardından da Elon Musk'ın Wikipedia sayfası, birbirinden ilginç bilgilerle dolduruldu. 

Elon Musk'ın tweetlerini görenler ise, Wikipedia'ya hücum ederek birbirinden aşağılayıcı bilgiler eklediler. Kimileri, Elon Musk'la ilgili ağza bile alınmayacak bilgi girişleri yaparken kimileriyle geçtiğimiz yüzyılın en büyük savaşlarının, hastalıklarının ve mali felaketlerinin altında Elon Musk ve sahip olduğu şirketlerin olduğunu yazdı. Musk ise bu paylaşımlara eğlendiğini belirten emojiler atarak karşılık verdi.

İşte Elon Musk'ın aşağılayıcı bir Wikipedia girdisine verdiği cevap

Elon Musk'ın Twitter'dan başlattığı linç kampanyası, neyse ki fazla uzun sürmedi. Çünkü durumun farkına varan Wikipedia yetkilileri, Elon Musk'ın Wikipedia sayfasını kilitlediler. Bu kilitleme sonrasında hiçbir kullanıcı, Elon Musk'ın sayfasında düzenleme yapamadı. Wikipedia, bu durumu şöyle açıkladı; "Bu sayfa, vandalizmi önlemek için korunmaktadır."

Wikipedia'nın yaşanan bu durumun ardından Elon Musk'ın hesabını kilitlemesiyle linç olayı yarıda kaldı. Durum böyle olunca da kullanıcılar, Elon Musk'a bildirdi. Bir kullanıcının bu konudaki yorumu ise gerçekten dikkat çekiciydi. O kullanıcı Elon Musk'a, Wikipedia'yı satın alarak tamamen silmesini teklif etti. Elon Musk'ın neden bu şekilde bir hareket yaptığına anlam verilememiş olsa da gündem de oldukça ses getirdiğini söylemek mümkün. 


Elon Musk Asya bölgesinde yeni bir Tesla fabrikası açabilirElon Musk Asya bölgesinde yeni bir Tesla fabrikası açabilir
Elon Musk'ın Neuralink açıklaması heyecan yarattıElon Musk'ın Neuralink açıklaması heyecan yarattı
Twitter hacklendi! Elon Musk, Jeff Bezos gibi ünlü isimlerin hesaplarından dolandırıcılık yapılıyor!Twitter hacklendi! Elon Musk, Jeff Bezos gibi ünlü isimlerin hesaplarından dolandırıcılık yapılıyor!

PAYLAŞ