Elon Musk'a mining nedeniyle oluşan iklim sorununu çözme sözü - Haberler - indir.com

Elon Musk'a mining nedeniyle oluşan iklim sorununu çözme sözü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-28 11:30:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Kripto Para

Elon Musk, Tesla için kripto para ile ödeme yöntemini iptal ettikten sonra önde gelen madenci şirketler görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmelerde mevcut elektrik tüketimine yönelik iyileştirme çalışmalarının yapılacağı söz olarak verildi.

Tesla için Bitcoin ile ödemeyi kabul ettiğini duyurduktan sonra piyasalarda çok olumlu bir etki yapan Elon Musk, bu kararından geçtiğimiz haftalarda vazgeçtiğini duyurdu. Yaşanan bu durum düşme dönemindeki Bitcoin’in daha da düşüş yaşamasına neden oldu.

Elon Musk'dan yatırımcıları sevindiren haberElon Musk'dan yatırımcıları sevindiren haber

Elon Musk’tan önemli ziyaret

Yaşanan gelişmelerin ardından ise Elon Musk ile büyük Bitcoin madencileri arasında önemli bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede şirketlerin Elon Musk’a söz verdiği ve karbon ayak izlerini azaltma noktasında söz verdikleri öğrenildi. Görüşmenin ardından konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklamalar yapan Tesla CEO’su Elon Musk “Kuzey Amerikalı Bitcoin madencileriyle görüştüm. Mevcut ve planlanan yenilenebilir enerji kullanımını yaymayı ve dünya çapındaki madencilerden de bunu istemeyi taahhüt ettiler. Potansiyel olarak umut verici.” dedi.

Mevcut görüşmelerin ardından sektör temsilcileri tarafından arka arkaya açıklamalar geldi. Şirketler, mevcut tüketimden duydukları rahatsızlığı dile getirirken önemli açıklamalardan biri Argo Blockchain CEO’su Peter Wall’dan geldi. Sektördeki enerji harcamasıyla ilgili 2020 yılına dair raporun hazırlanarak sunulacağı belirtildi. Sektöre yönelik yapılan farklı araştırmalarda, benzer sonuçlar elde edilmişti. Dünya genelindeki madencilik faaliyetleri nedeniyle harcanan enerji Hollanda ve Şili gibi pek çok ülkenin toplam tüketiminden çok daha yüksek durumda.



PAYLAŞ