Elon Musk'a Balıkesirden kötü haber! - Haberler - indir.com

Elon Musk'a Balıkesirden kötü haber!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-10 16:33:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Canlı yayında uyuşturucu kullanan Elon Musk'a Türkiye'den tepki geldi. Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gürbüz, Elon Musk'a yaptıkları elektrikli otobüs alımını hedefleyen daveti geri çektiklerini açıkladı. Bu elektrikli otobüslerden tam olarak 180 adet istediklerini belirtmişlerdi. Dünyanın en ünlü mucitleri arasında gösterilen bu elektrikli araç şirketi Tesla, çıkarttığı elektrikli araçlarla gündemimize geliyor. Fakat geçtiğimiz günlerde Tesla'nın CEO'su Elon Musk, canlı  yayında uyuşturucu kullanmıştı. Elon Musk'un bu davranışının ardından Nasdaq'ta işlem gören Tesla Inc. hisseleri Cuma gününü 6.30'luk değer kaybıyla kapattı.

Elon Musk'a tepkiler büyüyor

Uzmanlar, "Dünya çapında önemli bir takipçi kitlesine sahip olan Elon Musk gibi bir ismin uyuşturucu ile yan yana anılmasının gençler arasında son derece travmatik etkilere sahip olabileceği uyarısında bulundular." Gençlik açısından hem zekasıyla hem de yaptığı işler dolayısıyla rol model olan isimlerin, uyuşturucu ile mücadele konusunda hassas davranmaları gerektiğini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gürbüz de Elon Musk'un bu davranışını kınadı. Bilindiği üzere 1999 yılından beri tüm dünyada "sakin şehir" sıralamaları yapılıyor. Bunun amacı yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla kentlerin kendilerini değerlendirmeleri ve kalkınma modeli ortaya koymalarıyla birlikte gerçekleşti.

Elon Musk Loop'un detaylarını paylaştıElon Musk Loop'un detaylarını paylaştı

Bu konuda elektrikli otobüs ile ilgili davet mektubu yollayan Mehmet Gürbüz, "Balıkesir için 'sessiz şehir' dediğimiz, kenti küresel anlamda farklılaştıracak yeni bir çalışma içerisindeyiz. Bu kapsamda tamamen elektrikli araçlara yönelmesi adına birtakım hedefler ortaya koyduk. Elon Musk'a, 'Balıkesir'i dünyaya örnek olacak sessiz bir pilot bölge haline getirelim, Tesla ile ortak bir çalışma gerçekleştirelim' davetinde bulunmuştuk' dedi. Bu daveti Elon Musk'un yaptığı son davranışlar sonucunda geri çeken Mehmet Gürbüz, bu olay yaşanmasaydı 180 adet elektrikli otobüs alımına yönelik çalışmalar yapacaktı. Üstelik şarj istasyonları ve alt yapı dönüşümleri ile birlikte Tesla açısından da büyük bir anlaşmaya imza atacaklardı. Fakat Tesla'nın CEO'sunun canlı yayında uyuşturucu alması üzerine bu daveti geri çektiklerini ve bu olay hakkında daha ciddi bir şekilde davranılması gerektiğini söyledi. 


Elon Musk'tan Uçan araba açıklamasıElon Musk'tan Uçan araba açıklaması
Elon Musk'ın yeni platformunda gazetecilerin güvenilirliği oylanacakElon Musk'ın yeni platformunda gazetecilerin güvenilirliği oylanacak
Elon Musk'tan Türkiye açıklamasıElon Musk'tan Türkiye açıklaması

PAYLAŞ