Elon Musk, yeni tünelini tanıttı! - Haberler - indir.com

Elon Musk, yeni tünelini tanıttı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-21 12:50:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Elon Musk'ın tünel şirketi olan Boring Company, Los Angeles'ta 1,83 km uzunluğa sahip olan ilk tünelini büyük bir etkinlikle tanıttı. Peki bu tünelin özelliği ne?

Tesla Model Y hakkında yeni bilgiler sızdırıldı!

Tesla'nın yöneticisi Elon Musk yolun sonuna geldiTesla'nın yöneticisi Elon Musk yolun sonuna geldi

Elon Musk, ilk tüneli büyük bir etkinlikle tanıttı


Elon Musk'ın tünel şirketi olan Boring Company, tamamladığı ilk tünelini büyük bir etkinlikle tamamladı. Şirket tanıtılan bu kısmın, "ilk bölümü" olduğunu da belirtti. Bu tünel gelecekte diğer tünellere bağlanarak çok daha uzatılabilir. İlk tünelin açılışını yapmak için büyük bir parti düzenleyen şirket, bu partide Kendrick Lamar ve Diplo gibi ünlü isimleri de ağırladığını söylüyor. Bunca hazırlığa rağmen, Hawthorne test tüneli hala Boring Company'nin bize vadettiği gelecek planlarından oldukça uzak gibi görünüyor. 

Boring Company, 2017 tarihinde bir park alanında bulunan Tesla aracın zemindeki sensör aracılığı ile yer altındaki tünele taşındığı ve bu tünellerde çok daha hızlı bir şekilde seyahat ettiği videosunu paylaşınca, büyük bir ilgi çekmeyi başarmıştı. Bu yıl şirketin yüksek kapasiteli yolcu kabinleri, zeminden yer altına inerek saatte 240 km hızla tünellerde dolaştığı görüldü. Buna dair bir video da yayınlandı. Ancak bu yayınlanan planları Salı günü açılan tünelde pek göremedik.

Şirketin ilk yaptığı bölüm, yaklaşık olarak 1,83 kilometre uzunluğa sahip. Bu tünel O'Leary İstasyonu'nda  bulunan araç asansörünü, Hawthorne'daki SpaceX yönetim merkezi tarafındaki bir otoparkta bulunan diğer asansöre bağlıyor. Tünelin uzunluğu tam olarak tatmin etmeyebilir. Fakat trafiğin yoğun olduğu saatlerde bu uzunluktaki mesafeyi katetmek oldukça yorucu bir hal alabiliyor. Bu yüzden tünel kısa haliyle bile etkili olabilir. Tünelin genişliği ise yaklaşık olarak 4,26 metre. Yani bir Tesla aracının sığdığı bu tünel Salı gece yapılan bir açış etkinliğinde tanıtıldı. Bu tanıtımda bir Tesla Model X aracı saatte 65 kilometre hızla tünel içerisinde seyahat etme imkanı buldu. Elon Musk 8 Aralık tarihinde attığı bir gönderide, yolda kullanılabilen otonom araçların tünelde de kullanılabileceğini belirtmişti. 

Aslında tünel tam olarak bekleneni karşılamadı. Çünkü yolcu kabinleri ve 240 km hızla seyahat eden araçlar bulunmuyordu. Bu yüzden tam olarak tatmin etmedi diyebiliriz.


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden Elon Musk'a rest!Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden Elon Musk'a rest!
Elon Musk: Gelecekte Mars'a taşınabiliriz!Elon Musk: Gelecekte Mars'a taşınabiliriz!
Elon Musk, BFR Roketinin Adını Değiştirildiğini Duyurdu!Elon Musk, BFR Roketinin Adını Değiştirildiğini Duyurdu!

PAYLAŞ