Elon Musk ve Jeff Bezos rekabeti büyüyor - Haberler - indir.com

Elon Musk ve Jeff Bezos rekabeti büyüyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-07 19:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk ve Amazon CEO’su Jeff Bezos arasında yaşanan rekabet her geçen gün daha da büyüyor. Dünyanın en zengin insanlarından biri olarak adından söz ettiren Jeff Bezos, liderlik koltuğunu Elon Musk'a kaptırabilir. Her iki isminde CEO'luk yaptığı firmalar bazı alanlarda birbiriyle yarış içerisinde olurken, ikili arasındaki yarış da ivme kazandı. 

Dünyanın en değerli şirketleri arasında bulunan bu her iki şirketin, kurucu CEO'luğunu üstlenen Musk ve Bezos, sahip oldukları servetle birçok firma ve hatta ülkeden daha zengin durumdadır. Özellikle de New York Borsasında işlem gören Amazon ve Tesla hisseleri, iki ismi önemli bir konuda karşı karşıya getirdi.

Elon Musk Türkiye'ye çalışacakElon Musk Türkiye'ye çalışacak

Elon Musk ve Jeff Bezos arasındaki rekabet büyüyor

ABD’den gelen haberlerde, New York Borsasında işlem gören Amazon (AMZN) ve Tesla (TSLA) hisselerinde yaşanan hareketliliğin gündem olduğu belirtildi. Çünkü son 1 haftalık dönem içerisinde Amazon hisseleri düşüş eğiliminde hareket ederken, Tesla hisseleri gözden kaçmayacak oranda yükseliş eğilimine girdi. Fakat Tesla hisseleri geçtiğimiz yıla göre yüzde 743 artış yaşaması dikkatleri bu yöne doğru çekti. Geçtiğimiz yıla göre Amazon hisseleri ise yüzde 65 değer kazanmış gözüküyor. 

Değer kazanan bu hisseler arasında Elon Musk tarafından sahip olunan çok sayıda hisselerin de olduğu, bu nedenle de Jeff Bazos tarafından sahip olunan servete biraz daha yaklaştığı da aktarılıyor. Musk, kazanca rağmen maddi şeylerle çok az ilgisi olduğunu, Tesla ve SpaceX’teki hisselerin dışında kalan çok az miktarda mal varlığını olduğunu da açıkladı. Musk, servetinin esas amacının, insanlığın uzay yolculuğunu yapan bir medeniyete evrimini hızlandırmak olduğunu da belirtti. Elon Musk ve şirketlerini yakın takibe alan Bezos, 202 milyar dolar değerinde bir sevete sahiptir. Elon Musk'ın ise 153 milyar dolarlık servete sahip olduğu da biliniyor. Amazon CEO'sunun son 1 yıl içerisinde 90 milyar dolar kazanç elde ettiği de düşünüldüğünde, aradaki 49 milyar dolarlık farklın kapanmasının çok da zor olmayacağı dile getiriliyor. Konu ile ilgili olarak elde edilebn bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde konuyla ilgili olarak yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor. 

 


Elon Musk'daan Wikipedia hakkında beklenmeyen çağrıElon Musk'daan Wikipedia hakkında beklenmeyen çağrı
Elon Musk, insan beyni ile bilgisayarları iletişim kurmasını sağlayan Neuralink'i tanıttıElon Musk, insan beyni ile bilgisayarları iletişim kurmasını sağlayan Neuralink'i tanıttı
Elon Musk: Akıllı saatler ve telefonlar dünün teknolojisi, gelecek NeuralinkElon Musk: Akıllı saatler ve telefonlar dünün teknolojisi, gelecek Neuralink

PAYLAŞ