Elon Musk uzaya gitmek için rakibinden bilet aldı - Haberler - indir.com

Elon Musk uzaya gitmek için rakibinden bilet aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-13 19:00:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

SpaceX ile uzay yolculuğuna yönelik önemli çalışmalar gerçekleştiren Elon Musk, rakip şirket olarak görülen Richard Branson’ın şirketi Virgin Galactic’ten uzay yolculuğu yapmak için yer ayırdı. 

İyi anlaşmadıkları sanılıyordu

Uzay turizmi, potansiyel ekonomisi ile birlikte şirketlerin son yıllarda daha fazla ağırlık verdiği alanlardan birisi. Bu nedenle dünyada bu alanın öncü şirketleri olarak SpaceX ve Virgin Galactic arasında ciddi bir rekabetin olduğu düşünülüyor, Elon Musk ile Richard Branson’ın da birbiri hakkında iyi düşüncelere sahip olmadığı sanılıyordu. Ancak yaşanan gelişme ve bu gelişme üzerinden yapılan açıklamalar, mevcut durumun böyle olmadığını net bir şekilde gösterdi.

Elon Musk’ı Twitter adresinden paylaştı

Konu ile ilgili ilk açıklamalardan birisi Richard Branson geldi. Resmi Twitter hesabı üzerinden açıklamalar yaparak Elon Musk ile olan fotoğrafını paylaşan ünlü isim, böylece 2 şirketin ve isim arasında herhangi bir sorun olmadığını da net bir şekilde göstermiş oldu. Richard Branson tarafından ülkenin önemli basın organlarına verilen röportajlarda ise özellikle kendisinin de SpaceX ile uzay yolculuğu yapacağını söylemesi, iki şirket arasındaki ilişkilerin sanılandan çok daha iyi olduğunu gözler önüne serdi. Önümüzdeki aylarda uzaya yönelik bir yolculuğun planlandığı SpaceX için Richard Branson’ın da yer ayırtması artık sürpriz olmayacak. 

Virgin Galactic ve SpaceX ile ne hedefleniyor?

Uzay yolculuğu ve uzaya yönelik çalışmalarda şu anda iki şirketin de farklı hedefleri bulunuyor. Virgin Galactic tamamlanmayan yörüngelerde uzay turizmi gerçekleştirmeyi hedefliyor. Ancak SpaceX Bu alanda çok daha iddialı. Zira Elon Musk tarafından yapılan daha önceki açıklamalarda, aya daha fazla yakın bir yörüngenin takip edilerek yolculuğun yapılması amaçlandığı belirtilmişti. Aynı zamanda uydu ve kargoların uzaya taşınmasında da Elon Musk, şirketinin ön planda olmasını istiyor. Bu bakımdan dünyanın en önemli iki şirketinin uzaya yönelik hedefleri birbirinden farklı. 

Önümüzdeki dönemlerde gerçekleştirilecek SpaceX uçuşlarında ve Virgin Galactic tarafından yapılacak bir sonraki seferlerde nasıl bir sonuç alınacağı ve mevcut sonuçların çalışmalara nasıl bir etki yapacağı daha net bir şekilde görülebilecek. Ancak mevcut gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda uzay yolculuklarının ve uzaya yönelik farklı ticari çalışmaların çok daha gelişmiş hale geleceğini ve yaygınlaşacağını söylemek mümkün.





PAYLAŞ