Elon Musk Twitter'ı güvenlik önlemleri nedeniyle eleştirdi - Haberler - indir.com

Elon Musk Twitter'ı güvenlik önlemleri nedeniyle eleştirdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-04 20:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, sosyal medyada yapmış olduğu paylaşımlarla gündemi belirlemeye devam ediyor. Milyarder girişimci, Google ve Twitter'ı bot hesaplarla yeterince mücadele etmedikleri gerekçesi ile eleştiriye tuttu.

Tesla ile otomobil pazarında, SpaceX ile de uzay sektöründe önlenemez bir başarı gösteren Elon Musk, hayata geçirdiği fütürist projeler kadar, Twitter'dan yaptığı paylaşımlarla da konuşuluyor. Başarılı iş insanı, popüler micro blog platformundaki 31 milyonu aşkın takipçisine yepyeni bir tartışma konusu veriyor. Botlar ve troll hesaplar.

Elon Musk, Starship prototip roketini ilk kez ortaya çıkardıElon Musk, Starship prototip roketini ilk kez ortaya çıkardı

Twitter'daki kripto para dolandırıcılığının korkutucu bir seviyeye ulaştığını ifade eden Musk,Twitter'daki bot/troll hesapların görüldüğü an rapor edilmesi gerektiğini de ifadelerine ekledi. Bu tarz kötü niyetli hesapların internet ortamı adına "korkun bir problem" olduğunu söyleyen milyarder, toplumu yanlış bir şekilde yönlendiren ve dolandırıcılık amacıyla hareket eden bot hesapların tasfiye edilmesi gerektiğini ifade etti.

Dolandırıcılar, geçtiğimiz yıl Twitter'da Elon Musk'ın adını kullanarak Bitcoin talep etmişlerdi

Tesla ceo'su elon musk

Dolandırıcılık amacı ile hareket eden sayfaların Google'ın arama sonuçlarında görüntülenmeye devam ettiğinden dert yanan Musk, PareRank olarak adlandırılan alaka düzeyi ilkesi uygulamasına rağmen, "ölü bir cesedi gizlemek adına en güvenli bölgenin Google ara sonuçlarının ikinci sayfası" olduğunu söyledi. Google tarafınca web sayfalarını arama motoru sonuçlarında sıralamak adına kullanılan bir algoritma olan PageRank, şirketin kurucu isimlerinden olan Larry Page tarafından hayata geçirildi.

Musk’ın hem Twitter hem de Google’ı eleştiren tweetleri, her zaman olduğu gibi sosyal medyada büyük bir yankı buldu. Hatta bazıları ona, kendi sosyal medya platformunu kurmasını dahi önerdi. Geçtiğimiz yıllarda, dolandırıcıların ünlü kişilerin hesaplarını taklit ederek hediye kripto para dağıtma vadinde bulundukları ortaya çıkmıştı. Taklitçi hesapların kullanıcılarla etkileşime girmesini engellemek için algoritmasını geliştiren Twitter, buna rağmen sahte reklam ve hesapları tam anlamıyla engellemeyi başaramıyor. 


Twitter konuşmaları takip etmeyi kolaylaştıracak yeni bir güncelleme yayınladıTwitter konuşmaları takip etmeyi kolaylaştıracak yeni bir güncelleme yayınladı

PAYLAŞ