Elon Musk Türkiye'ye çalışacak - Haberler - indir.com

Elon Musk Türkiye'ye çalışacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-14 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Turksat 5A ve 5B uydularından, Türkiye Uzay Ajansı'nın çalışmalarına ve hatta Turksat 6A uydusunun ne durumda olduğunu merak edenler için, Sanayi ve teknoloji bakanı Mustafa Varank çeşitli soruları yanıtladı.

Mustafa Varank Turksat 5A ve 5B uyduları hakkında açıklamada bulundu

2020 yılı içerisinde Turksat 5A ve 5B'nin fırlatılması gündeme gelen konulardandır. Bu proje kapsamında Elon Musk‘ın şirketi SpaceX ile birlikte bir çalışma yürütüyor. Falcon 9 roketi ve Crew Dragon kapsülü sayesinde uzaya insan gönderen ilk özel şirket olmayı başaran SpaceX, özel uzay sektörünün öncülüğünü yapıyor.

Elon Musk Amazon’a savaş açtıElon Musk Amazon’a savaş açtı

Firma Turksat 5A ve 5B uydularını uzaya fırlatacak. Hali hazırda çalışılan projeler hakkında yeni bilgiler veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin uzay serüveni hakkında umut verici cümleler söyledi. Sanayi ve Teknoloji bakanı Mustafa Varank ile Türkiye’nin uzay serüveni hakkında yapılan röportajda konuyla ilgili çeşitli bilgiler verdi. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Uzay Ajansı‘nın “Milli Uzay Programı“nı hazırlamakla meşgul olduğunu açıkladı. Uzay ajansı tarafından hazırlanan program neticesinde atılacak bütün adımlar ve kararlar, tüm dünyaya duyurulacak. Ayrıca Bakan Varank, uzay hedeflerinin oldukça iddialı olduğunu ve sürprizi bozmamak adına bir açıklama yapamayacağını da ekledi.

Bakan Varank, yerli ve milli kaynaklarla üretimi devam eden Turksat 6A uydusunun içinde kullanılacak uzay teknolojisi Türkiye’de Türk mühendisler tarafından geliştiriliyor ve uyduya yerleştirildiğini, ayrıca yüksek teknolojili gözlem uydularının, parçalarını ve teknolojilerini de kendi içimizde geliştirdiğimizi açıkladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “SpaceX tarafından uzaya gönderilmesi planlanan uydunun fırlatma esnasında orada olacak mısınız?” sorusuna ise, koronavirüs pandemisi nedeniyle şu an için belirsizliğini koruduğunu söyledi.

 

 

 


Elon Musk Asya bölgesinde yeni bir Tesla fabrikası açabilirElon Musk Asya bölgesinde yeni bir Tesla fabrikası açabilir
Elon Musk'ın Neuralink açıklaması heyecan yarattıElon Musk'ın Neuralink açıklaması heyecan yarattı
Twitter hacklendi! Elon Musk, Jeff Bezos gibi ünlü isimlerin hesaplarından dolandırıcılık yapılıyor!Twitter hacklendi! Elon Musk, Jeff Bezos gibi ünlü isimlerin hesaplarından dolandırıcılık yapılıyor!

PAYLAŞ