Elon Musk, Tesla'nın Tüm Patentlerini Kamuya Açtı - Haberler - indir.com

Elon Musk, Tesla'nın Tüm Patentlerini Kamuya Açtı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-04 10:25:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Tesla şirketine ait olan otomobillerin tüm patentlerini erişebilir hale getirdi. Elon Musk, dünyayı kurtarmanın yolunun benzinli araçlardan kurtulmak olduğunu da belirtti. Peki neden Elon Musk patentleri kamuya açtı?

Tesla'nın Tüm Patentlerini Kamuya Açıldı

Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkileri, son zamanlarda oldukça şiddetli bir şekilde görülebilir oldu. Bu yüzden devletler ve şahıslar üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerekiyor. İşte bu konuda en dikkat çekici adımı Tesla'nın CEO'su Elon Musk attı. Musk, elektrikli araçların patentlerini herkesin kullanabileceği bir şekilde kamuya açtı. Elon Musk, Twitter'dan belirttiği bu habere göre, herkesin patentleri kullanmakta serbest olduğunu ve bunu yapanlara karşı dava açmayacaklarını belirtti. Ayrıca Elon Musk, "Bizim mücadelemiz Tesla olmayan elektrikli araçlara karşı değil, Dünya'ya zarar veren veren benzinli araç üretenlere karşı" şeklinde de bir açıklama yaptı.

Tesla'ya FBI SoruşturmasıTesla'ya FBI Soruşturması

Daha önce Model S ve X'in Linux kodunu paylaşan Elon Musk, Çinli bir vatandaşın, Apple'ın sürücüsüz araç patentini çaldığı  günle aynı gün açıklama yapması da gözlerden kaçmadı.


Tesla'nın Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Belli OlduTesla'nın Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Belli Oldu
Tesla'ya Kış Güncellemesi GeliyorTesla'ya Kış Güncellemesi Geliyor
Çin'deki Tesla fabrikasına rekor iş başvurusuÇin'deki Tesla fabrikasına rekor iş başvurusu

PAYLAŞ