Elon Musk: Starship test roketi tamamlandı! - Haberler - indir.com

Elon Musk: Starship test roketi tamamlandı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-11 15:45:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Çağın dâhisi olarak adlandırılan SpaceX CEO’su Elon Musk, kendi Twitter hesabından Starship’in tamamlandığını duyurdu.

İnsanlık için yarattığı projeleri ile gündemde sık sık yer alan ve çağın dâhisi olarak isim yapmış Elon Musk, son günlerde Mars’a odaklanmış durumda. Musk, bilindiği üzere bir süredir insanların Mars’a yolculuk etmesine olanak tanıyacak Starship adlı roket üzerinde çalışmalar yürütüyor. Bununla ilgili olarak daha önce roketin ilk örneğini paylaşmıştı. Şimdi yine kendi Twitter hesabından Starship’e dair bir görsel paylaştı. Bu kez görselin gerçek bir görüntü olduğunu söyledi ve Starship roketinin tamamlandığını duyurdu.

Elon Musk'ın insanları Mars'a götürecek uzay gemisi görüldü

Starship, 5 milyar dolar harcanarak geliştirildi

Elon Musk, son dönemlerde starship roketine odaklanmış durumdaydı. Gezegenler arası yolculuk yapmak amacıyla, Kasım 2018’de başlanan Starship, 100 kişinin sığabileceği şekilde tasarlandı. Starship, Falcon 9 ve Falcon Heavy gibi yeniden kullanılabiliyor ve dikey olarak iniş ve kalkış yapabiliyor. Paslanmaz çelik alaşımdan tasarlanan roket için, 5 milyar dolar harcama yapıldı. Kasım 2018’de ismi Big Falcon Rocket olan roketin ismi daha sonra Starship olarak değiştirildi. Uzaya çıkışını sağlayacak itici kısım ise Super Heavy ismini taşıyor. Roketin içerisinde bir mutfak bir barınak, 40 da kabin yer alıyor. 150 ton yük taşıyabilen Starship, 5350 ton itiş gücüne sahip.

Elon Musk Starship’e dair yaptığı son Twitter paylaşımında, roketin tamamlandığının müjdesini verdi. Elon Musk, Twitter hesabından paylaştığı gönderide, “Starship test uçuş roketinin montajı, SpaceX Texas fırlatma tesisinde tamamlandı. Bu gerçek bir resim, görüntü değil.” açıklamasını yaptı. Musk, zaten geçtiğimiz haftalarda Starship’in test uçuşlarının en kısa sürede gerçekleştirileceğini, bazı öngörülmeyen sorunlarla karşılaştıklarını dile getirmişti. Bu yüzden test uçuşu için bir ay daha beklemek gerekebilir.





PAYLAŞ