Elon Musk otonom araçların bu kadar zor olacağını beklemediğini söyledi - Haberler - indir.com

Elon Musk otonom araçların bu kadar zor olacağını beklemediğini söyledi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-07 10:36:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Tesla şirketiyle otonom araçlar sektöründe en iddialı girişimlerinden birisine imza atan Elon Musk, yaptığı açıklamada özel bir itirafta bulundu. Elon Musk’a göre otonom araçlar oldukça zor!

Sürücüsüz otomobil olarak tanımlanan otonom araçlar, özel algoritma ve teknolojiler ile araçlardaki sürücü faktörünü tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyor. Şu anda yeni bir teknoloji olması nedeniyle otonom sürüşlerde dahi sürücülerin kontrolü elinden bırakmaması gerekiyor.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki girişimi ile otonom araçlar üzerinde ciddi bir gelişme elde eden Tesla şirketi CEO’su Elon Musk, yaptığı yeni açıklaması ile sektöre yönelik önemli bir itirafta bulundu. Şirketin mevcut teknolojisi ve geleceğine yönelik değerlendirmelerde bulunurken Elon Musk, “FSD (Tam Otonom Sürüş Sistemi) 9 beta yakında geliyor, yemin ederim! Tam otonom sürüş, gerçek dünyadaki yapay zekanın büyük bir bölümünün çözülmesini gerektirdiğinden zor bir sorundur. Bu kadar zor olmasını beklemiyordum, ancak geçmişe bakıldığında zorluk açıkça görülüyor. Hiçbir şey gerçeklikten daha fazla özgürlük derecesine sahip değildir.” dedi.

Beta testlerin için sunulan güncellemelerdeki gecikmeler tepki çekmişti!

Elon Musk’ın yaptığı açıklamalar özellikle sosyal Twitter’da tepkileri de beraberinde getirdi. Güncellemeler için sürekli ertelemeler yapan şirket, kullanıcı beklentilerini karşılayamadığı için pek çok kullanıcı tarafından sosyal medyada acımasız bir şekilde eleştirildi. Daha önce yapılan açıklamalarda iki haftada bir güncelleme yapılacağı belirtilmiş olsa da mevcut programa uyuyamayan şirket, güncellemeleri 3 haftada bir olarak yapacağını duyurmuştu. Bu gelişmeleri şirketin daha önce yaptığı açıklama ve tanıtımlar ile birlikte eleştiren kullanıcılar, şirketin sözünü tutmadığına yönelik paylaşımlarında Elon Musk’ı da etiketledi.

2020’de Beta testler başlamıştı

Sosyal medyada gündem olan gelişmeler aslında 2020 yılının Ekim ayında başlamıştı. Tam otonom sürüş sistemi olarak adlandırılan yeni FSD programını duyuran şirket, program ile daha iyi bir deneyim sunacağını ve bu nedenle beta testlerinin başladığını söylemişti.  Kullanıcıların yeni özellikleri denemesini sağlayan bu program, aynı zamanda kullanıcı bildirimleri sayesinde daha gelişmiş özellikler destekleniyor ve sistemde yer alan pek çok hata çözümleniyordu. Ancak görünen o ki yazılım geliştirme aşamasında Tesla oldukça zorlanıyor.





PAYLAŞ